Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SASLUŠANJE IDUĆA TRI DANA

FOTO/VIDEO Dio Bad Blue Boysa dao iskaz, evo što su isticali u obrani

Aktualno Galerija Dolazak pritvorenih navijača na sud u Ateni - 16 Dolazak pritvorenih navijača na sud u Ateni - 16 Foto: Tomislav Kristo / CROPIX Dolazak Bad Blue Boysa na ročište Dolazak Bad Blue Boysa na ročište Foto: DNEVNIK.HR Bad Blue Boysi na sudu u Ateni - 1 Bad Blue Boysi na sudu u Ateni - 1 Foto: DNEVNIK.HR Dolazak pritvorenih navijača na sud u Ateni - 19 Dolazak pritvorenih navijača na sud u Ateni - 19 Foto: Tomislav Kristo / CROPIX +9 Dolazak pritvorenih navijača na sud u Ateni - 18 Galerija 1/14 >>
Dio pritvorenih Bad Blue Boysa dao je iskaz. U iduća dva dana trebaju biti dovedeni na sud ostali osumnjičenici, a onda se čeka što će odlučiti sud o prijedlogu obrane da ih se pusti na slobodu.

 

  • Bad Blue Boysi došli su na sud u Ateni

  • Ispituje se prva skupina od 38 navijača

  • odvjetnici će uložiti žalbu na istražni zatvor

Tijek događanja pratite iz minute u minutu

14:10 Dio od 38 navijača dao je iskaz. Kako doznaje Dnevnik Nove TV od odvjetnika nekih od njih, u obrani su isticali kako tužiteljstvo nema materijalne dokaze za zločinačko udruženje ni na video snimkama, niti je to pokazala DNK analiza, ni pregled prepiske iz mobitela. U iduća dva dana trebaju biti dovedeni na sud ostali osumnjičenici, a onda se čeka što će odlučiti sud o prijedlogu obrane da ih se pusti na slobodu.

14:00 Evo što je rekao Vassilis Karkazis, odvjetnik jednog od pritvorenih Hrvata za Dnevnik Nove TV. 

"Svi se nadamo kako će do Božića sud ovdje donijeti odluku oko prijedloga. Mi smo za svog branjenika uputili prijedlog za ukidanje istražnog zatvora kako bi ga se pustilo kući prije Božića jer nemaju ništa protiv njega", rekao je. 

13:00 Hrvatski navijač neće biti izručen Grčkoj, u utorak slijedi odluka za još dvojicu. Više o tome OVDJE.

8:00 Bad Blue Boysi pritvoreni u Grčkoj došli su na ispitivanje na sud u Ateni. Došlo je njih 38. Pripadnici Bad Blue Boysa, uhićeni još ljetos nakon izazivanja nereda i obračuna sa suparničkom atenskom momčadi AEK, davat će iskaze na sudu, očitovati se o novim okolnostima vezanima za DNK analizu i otiske prstiju.

7:55 Ukupno 102 navijača trebali bi biti saslušani u tri dana. Njihovi su odvjetnici najavili da će tražiti da ih se pusti iz istražnog zatvora.

7:50 Pritvorene Dinamove navijače tereti se za 11 kaznenih i prekršajnih djela. Ono najteže, ubojstvo navijača AEK-a Michalisa Katsurisa uoči utakmice s Dinamom, odbačeno je nakon što je DNK analiza pokazala da grčkog navijača nije ubio nijedan od pritvorenih Bad Blue Boysa.

U grčkim zatvorima nalaze se ukupno 102 Bad Blue Boysa, a pritvoreni su duže od tri mjeseca.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene