Prosvjed za Spinrazu (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Prosvjed za Spinrazu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

"Povjerenstvo nije raspolagalo s novim informacijama s obzirom da se još očekuje pisani prijedlog Nacionalnog povjerenstva Ministarstva zdravstva kao i rezultat pregovora s nositeljem odobrenja", stoji u priopćenju HZZO-a.


Povjerenstvo Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) za lijekove u utorak nije raspravljalo o prijedlogu tvrtke Medis Adria da se lijeku Spinraza na teret sredstava HZZO-a odobri primjena lijeka kod odraslih bolesnika kao i onih na respiratoru, jer još očekuje pisani prijedlog Nacionalnog povjerenstva Ministarstva zdravstva te rezultat pregovora s nositeljem odobrenja.

Vezani članci Ministarstvo zdravstva (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Ministarstvo odgovorilo "Kolibrićima": Dodatna individualna analiza radi primjene lijeka Spinraze Milan Kujundžić (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Kujundžić: "Nikad nisam rekao da je lijek neučinkovit, ne miješam se u lijekove"

 

"Povjerenstvo HZZO-a za lijekove na današnjoj sjednici nije raspravljalo o prijedlogu tvrtke Medis Adria da se lijeku nusinersen (zaštićenog imena Spinraza) na teret sredstava HZZO-a odobri primjena lijeka kod odraslih bolesnika kao i onih na respiratoru. Povjerenstvo nije raspolagalo s novim informacijama s obzirom da se još očekuje pisani prijedlog Nacionalnog povjerenstva Ministarstva zdravstva kao i rezultat pregovora s nositeljem odobrenja", stoji u priopćenju HZZO-a.

HZZO je, temeljem zahtjeva Povjerenstva za lijekove, tražilo da nam se dostavi pisani odgovor s mišljenjem stručnog povjerenstva za Spinrazu Ministarstva zdravstva zajedno s kriterijima koji moraju biti zadovoljeni da bi se pacijenti uključili u terapiju, parametri praćenja učinka te stanja kada se bolesnici isključuju s terapije ako ista nije učinkovita, a temeljem kojih je to povjerenstvo donijelo mišljenje. "Sve je potrebno iz razloga jer se temeljem tih uključnih i isključnih kriterija mogu voditi pregovori s nositeljem odobrenja", navodi se u priopćenju.

Postupak se, ističe HZZO, provodi sukladno odredbama važećih pravilnika, a kad bude dovršen, javnost će obavijestiti o konačnoj odluci. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju