Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Još ništa od deložacije radnika iz TDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za ponedjeljak u 8 sati najavljena deložacija radnika iz bivše Tvornice duhana Zagreb nije provedena niti nakon dva sata budući da sindikalci i dalje osporavaju odluku o deložaciji koju im je predočio sudac izvršitelj.

Predstavnici Novoga sindikata naime tvrde da je sindikat, a ne 38 zaposlenika TDZ-a protiv kojih je donesena sudska presuda i za koje se traži da napuste TDZ, u posjedu te tvornice. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Jedan u bolnici Kako bi izbjegla deložaciju, pustila je pčele na policajce: Nastao je kaos Slika nije dostupna Strahuju od ovrhe i zatvora Aktivisti Živog zida zbog ometanja deložacija dobivaju velike kazne, a stranka im ne želi pomoći: "Izmanipulirani smo"

Predsjednik Novog sindikata Mario Iveković novinarima je izjavio da sudac izvršitelj nije poštivao proceduru jer nije potpisao odnosno prozvao 38 radnika koji su, kaže, spremni napustiti TDZ, što neće učiniti dvadesetak sindikalaca koji se nalaze unutar tvornice. 

Sudac izvršitelj je, tvrdi, samo zahtijevao da svi napuste tvornicu, a kada mu je rečeno da će sindikalci ostati "povukao se na konzultacije". 

Iveković kaže da će sindikalci pružiti otpor policiji ako ih na silu pokuša istjerati iz tvornice. 

Ističe da je Novi sindikat formalno pravno u posjedu TDZ-a, da se protiv članova Sindikata osim njega, ne vode nikakvi sudski postupci pa da prema tome nisu niti dužni napustiti tvornicu. 

"To izvršitelja ne zanima, htio je da izađemo van kao da smo neka djeca, i da ovo nije sudski postupak", rekao je Iveković. 

Pristup TDZ-u u Jagićevoj ulici od ranog je jutra pod policijskom blokadom, a brojni novinari i zainteresirani građani sve prate s ulice, ispred postavljene ograde.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene