Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za ponedjeljak u 8 sati najavljena deložacija radnika iz bivše Tvornice duhana Zagreb nije provedena niti nakon dva sata budući da sindikalci i dalje osporavaju odluku o deložaciji koju im je predočio sudac izvršitelj.


Predstavnici Novoga sindikata naime tvrde da je sindikat, a ne 38 zaposlenika TDZ-a protiv kojih je donesena sudska presuda i za koje se traži da napuste TDZ, u posjedu te tvornice. 

Vezani članci Branimir Bunjac na deložaciji tijekom koje su mu potrgane naočale (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL ) Odbijen Bunjčev zahtjev da mu država isplati naočale razbijene u deložaciji: ''Policajci su mi prijetili da će mi iščupati testise'' Zbog sudskog spora zazidao se u kuću (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Drama u Biogradu: Muškarac zazidan u vlastitoj kući, njegovi supruga i sin ostali na ulici

Predsjednik Novog sindikata Mario Iveković novinarima je izjavio da sudac izvršitelj nije poštivao proceduru jer nije potpisao odnosno prozvao 38 radnika koji su, kaže, spremni napustiti TDZ, što neće učiniti dvadesetak sindikalaca koji se nalaze unutar tvornice. 

Sudac izvršitelj je, tvrdi, samo zahtijevao da svi napuste tvornicu, a kada mu je rečeno da će sindikalci ostati "povukao se na konzultacije". 

Iveković kaže da će sindikalci pružiti otpor policiji ako ih na silu pokuša istjerati iz tvornice. 

Ističe da je Novi sindikat formalno pravno u posjedu TDZ-a, da se protiv članova Sindikata osim njega, ne vode nikakvi sudski postupci pa da prema tome nisu niti dužni napustiti tvornicu. 

"To izvršitelja ne zanima, htio je da izađemo van kao da smo neka djeca, i da ovo nije sudski postupak", rekao je Iveković. 

Pristup TDZ-u u Jagićevoj ulici od ranog je jutra pod policijskom blokadom, a brojni novinari i zainteresirani građani sve prate s ulice, ispred postavljene ograde.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju