Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlična vijest

Bravo Zagrebe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na netom završenom elektronskom natjecanju za najbolju europsku destinaciju koje je održao portal European Best Destinations, Zagreb je zauzeo drugo mjesto!

Zagreb je na elektronskom natjecanju za najbolju euuopsku destinaciju koje je održao portal European Best Destinations zauzeo visoko drugo mjesto. Ispred Zagreba nalazi se samo Porto, a ovakav odličan rezultat Zagreb je izborio u jakoj konkurenciji između još 18 gradova, a to su: Amsterdam, Beč, Berlin, Barcelona, Bergen, Budimpešta, Cannes, Glasgow, Nicosia, London, Madeira, Madrid, Milano, Pariz, Prag, Rim, Stockholm, Ženeva.

Pročitajte i ovo Eksplozija bankomata u Vukomercu - 1 Očevid u tijeku Eksplozija u Zagrebu: Raznesen bankomat na istoku grada Praznik rada na Bundeku zabava od jutra FOTOGALERIJA Grah, glazba i roštiljanje: Građani širom zemlje slave Praznik rada

Podsjećamo, European Best Destinations je europska neprofitna organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, osnovana s ciljem promicanja kulture i turizma u Europi. U partnerstvu s turističkim uredima angažirana je na promicanju boljeg razumijevanja bogatstva, raznolikosti i kvalitete među destinacijama u Europi, ali i njezina promoviranja kao najvažnije destinacije u svijetu.
 

FOTO Ovako je izgledao prolazak vrha vodenog vala kroz Zagreb

Organizacijom ovog natjecanja, u kojem glasači elektronskim putem biraju najbolje, potiče se izvrsnost, a dobitnicima podiže imidž pa te destinacije privlače znatno više gostiju.

'Turistička zajednica grada Zagreba iznimno je zadovoljna postignutim uspjehom koji pokazuje da ne samo struka, već i cjelokupna javnost prepoznaje odlike Zagreba te cijeni ovaj rezultat kao posebno priznanje za trud i profesionalni rad uložen u promicanje Zagreba kao turističke i kongresne destinacije.

Tome u prilog govore i rezultati za siječanj, kada je u Zagrebu gradu zabilježeno 6 posto više gostiju, točnije njih 33.548 od čega je stranih posjetitelja bilo za 4 posto više, odnosno njih 21.224, a najviše ih je došlo iz Italije, BIH te Njemačke', stoji u priopćenju Turističke zajednice grada Zagreba. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene