Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv fiskalizacije

Još danas normalno, a sutra prosvjed prodavača s tržnica na Markovom trgu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Onaj tko je danas ujutro krenuo u nabavu na jednu od tržnica kući se, vjerojatno, vratio sa svime što je mislio skuhati za nedjeljni ručak. No, već sutra, štandovi će biti prazni, a prodavači se preseliti na Markov trg, gdje će održati veliki prosvjed protiv fiskalnih blagajni na tržnicama.

Na zagrebačkom Dolcu u danas je bilo uobičajeno nedjeljno jutro. No, umjesto na štandove, prodavači će sutra na Markov trg, nezadovoljni uvođenjem fiskalizacije raste. 'Nigdje na svijetu ne postoje fiksalne kase na tržnici, najveća glupost!', tvrdi jedan od prodavača.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Alternativni prijedlozi Predstavnici tržnica i zakupaca za tromjesečni moratorij fiskalizacije Slika nije dostupna Fiskalizacija na tržnicama Linić ne odustaje: 'Prije ili poslije morat će početi raditi'

>> Prodavači na tržnicama: 'Nemamo natkrivene banke, wc, kantu za škovace - NEMAMO NIŠTA!'

'Ovo je ipak cjenkanje, jedna druga priča sasvim. Protivno tradiciji, običajima, to nije samo naša zagrebačka ili hrvatska priča, vi kad dođete u Beč, vi ćete čut gdje vas zovu dođite, kupite', ističe Miro Bakrač iz Zagrebačke tržnice.

Prodavačima u glavama stotinu briga. Gdje će skloniti uređaje kad padne kiša? Problemi s vremenom, vidom, tehnologijom...samo su neki od mnogih. Predstavnici tržnica na sutrašnjem prosvjedu najavljuju više od 1.000 prodavača, koji će od Vlade tražiti da ih se oporezuje paušalno.

'Neka fama vlada, kao na tržnicama je nered, pa idemo mi to sad sređivati! Na tržnicama vlada red!', ističe Bakrač. Reda se u ribarnici nastoji pridržavati i Danica. Fiskalnu blagajnu ima, ali tu nastaje problem. 'Moraš stalno brisati ruke i prodavati, to nije za ribarnicu, plac i te stvari', kaže ona.

Pomorac Vedran u svojoj kabini ima poseban uređaj, u potpunosti blindiran. Isti takav, kaže, ministarstvo bi trebalo omogućiti ribarnicama. Bez obzira na vremenske i tehnološke uvjete, fiskalizacija, čini se, stiže pod suncobrane. 'Bit će bolje jednog dana kad dođu bolji ministri!', zaključuje jedan od prodavača.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene