Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako raditi s fisklanim blagajnama

Prodavači na tržnicama: 'Nemamo natkrivene banke, wc, kantu za škovace - NEMAMO NIŠTA!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici tržnica i zakupaca od ministra Slavka Linića traže moratorij od tri mjeseca na uvođenje fiskalizacije, ili pronalazak drugog rješenja.

Većina prodavača koji su prosvjedovali zbog fiskalizacije tržnica danas je prekinula štrajk i nastavila s prodajom kako im voće i povrće ne bi propalo. U ponedjeljak će prosvjedovati na Markovom trgu.

Pročitajte i ovo Proslava Nove godine u Hrvatskoj - 3 Radosan ulazak u Novu godinu Zabavni program, pjesma, veselje: Pogledajte kako su izgledali dočeci Nove godine širom Hrvatske Ilustracija Cilj je skratiti putovanje HŽ kupuje nove vlakove za liniju Zagreb-Split: Do kraja 2027. bit će uloženo 100 milijuna eura

Njihovi predstavnici sastali su se danas s predsjednikom Josipovićem kojem su iznijeli svoje probleme. 'I on se založio da će razgovarati s ministrom Linićem na tragu toga da pokušamo još jednom sjesti za pregovarački stol i da pokušamo još jednom naći zajedničko rješenje koje bi bilo na zadovoljstvo države i nas prodavača', rekao je Neven Peša, predstavnik zakupaca zagrebačkih tržnica.

>> Linić ne odustaje: 'Prije ili poslije morat će početi raditi'

'Ja sam završila šest razreda osnovne škole. Znam raditi samo na poljoprivredi. Zimi ne mogu raditi, trnu mi ruke od posla. Ja ne mogu raditi s fiskalnom blagajnom', rekla je Dragica koja prodaje na Tržnicama Zagreb.

'Mi nemamo natkrivene banke, nemamo nove banke, nemamo wc, nemamo kantu za škovace, mi vam nemamo ništa', objašnjava Nevenka Mihanović sa Tržnica Split.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene