Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasnost od bijega

Joci Amsterdamu pritvor produljen za još mjesec dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na prijedlog istražnog suca posebnog odjela okružnog suda u Beogradu, posebni odjel za organizirani kriminal srbijanskoga vrhovnog suda produljio je za mjesec dana pritvor Sretenu Jociću, osumnjičenu da je organizirao ubojstvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, objavio je u petak taj sud.

U priopćenju je objašnjeno da okolnosti upućuju na opasnost od njegova bijega ako bi bio oslobođen te da postoji opravdana bojazan da bi mogao utjecati na okrivljenog Bojana Gudurića koji je u bijegu i koji još nije saslušan. Imajući u vidu da je okrivljeni Sreten Jocić već osuđivan u drugim državama, postoje i osobite okolnosti koje upućuju na to da bi, ako bi se našao na slobodi, mogao nastaviti činiti kažnjiva djela zbog čega je, kako se dodaje, opravdan njegov ostanak u pritvoru. Razlozi za zadržavanje Jocića u pritvoru temelje se i na osnovanoj sumnji da je počinio kažnjivo djelo za koje je propisano više od deset godina zatvorske kazne.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sutra svjedočenje krunskog svjedoka U Beogradu nastavljeno suđenje za ubojstvo Pukanića Slika nije dostupna Na suđenju u Beogradu Joca Amsterdam Pukanićevo ubojstvo povezao s Hypo bankom

Kao posebno teška okolnost navodi se osnovana sumnja da je zločin počinilo više sudionika, da je unaprijed planiran u okviru dobro organizirane skupine, te praćen najvišim stupnjem nasilja. Jocić, poznat kao Joca Amsterdam, uhićen je u Beogradu 27. travnja 2009. i nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je organizirao ubojstvo vlasnika zagrebačkog tjednika 'Nacionala' Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića, koji su stradali u eksploziji bombe 23. listopada 2008. u Zagrebu. Bojana Gudurića, koji je u bijegu, hrvatsko pravosuđe tereti da je jedan od izravnih počinitelja ubojstva Pukanića i Franjića. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene