Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U nastavku suđenja Sretenu Jociću, Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću, beogradskom dijelu skupine optužene za ubojstvo suvlasnika 'Nacionala' Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića, u ponedjeljak je videovezom iz Županijskoga suda u Zagrebu ispitano pet svjedoka, a za sutra je najavljeno ispitivanje krunskog svjedoka Tomislava Marjanovića.


Kako je prije najavio predsjednik sudskog vijeća Vladimir Vučinić, Marjanović je zatražio da njegovo svjedočenje ne bude otvoreno za javnost, o čemu će, kako je objašnjeno, sudsko vijeće naknadno odlučiti.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Joca niti je nudio, niti mi je nuđena nagodba' Slika nije dostupna Joca spreman otkriti naručitelja ubojstva?

Na današnjem ročištu ispitani su djelatnici Pukanićeve tvrtke, koji su posvjedočili da su u trenutku eksplozije bili na svojim radnim mjestima u podrumu zgrade i da su bili lakše ranjeni te kako nemaju drugih izravnih spoznaja o događaju.

>> 'Šipušić je počinio propuste, ali ubojstvo ionako ne bi bilo spriječeno'

Ugostitelj Vedran Rodić posvjedočio je da su za večerom u njegovu restoranu Robert Matanić i Amir Mafalani te još jedan nepoznati mladić dogovarali da će ići pogledati neki motor, a Velimir Žak posvjedočio je kako su Matanić i Mafalani preko njegove tvrtke htjeli kupiti automobil na liesing.

Svjedok Dario Anić naveo je kako je policija u njegovoj kući u premetačini pronašla oružje. Objasnio je kako on za to nije znao te da je ono pripadalo Mataniću, koji je donio neke torbe, govoreći kako su u njima neke kućne stvari koje mu smetaju u stanu.

'Državno odvjetništvo odugovlači postupak'

Odvjetnik prvooptuženoga Jocića, poznatog i kao Joca Amsterdam, uputio je primjedbu državnom odvjetništvu jer, po njegovu mišljenju, poziva svjedoke 'koji ništa ne znaju' te time odugovlači postupak.

Posebno državno odvjetništvo u Beogradu podiglo je 26. listopada 2009. optužnicu protiv Sretena Jocića, Željka Milovanovića i Milenka Kuzmanovića zbog kaznenih djela zločinačkog udruživanja i teškog ubojstva.

Njih trojica optužena su da su za novčanu nagradu, ne manju od 1,5 milijuna eura, nakon duljeg praćenja Pukanića, u listopadu 2008. pripremili eksplozivnu napravu koju su postavili na kupljeni skuter, koji je dovezen i parkiran uz Pukanićev automobil u dvorištu njegove medijske tvrtke u Zagrebu.

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju