Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Sutra svjedočenje krunskog svjedoka

U Beogradu nastavljeno suđenje za ubojstvo Pukanića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku suđenja Sretenu Jociću, Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću, beogradskom dijelu skupine optužene za ubojstvo suvlasnika 'Nacionala' Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića, u ponedjeljak je videovezom iz Županijskoga suda u Zagrebu ispitano pet svjedoka, a za sutra je najavljeno ispitivanje krunskog svjedoka Tomislava Marjanovića.

Kako je prije najavio predsjednik sudskog vijeća Vladimir Vučinić, Marjanović je zatražio da njegovo svjedočenje ne bude otvoreno za javnost, o čemu će, kako je objašnjeno, sudsko vijeće naknadno odlučiti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odvjetnik Sretena Jocića: 'Joca niti je nudio, niti mi je nuđena nagodba' Slika nije dostupna Press Online: Joca spreman otkriti naručitelja ubojstva?

Na današnjem ročištu ispitani su djelatnici Pukanićeve tvrtke, koji su posvjedočili da su u trenutku eksplozije bili na svojim radnim mjestima u podrumu zgrade i da su bili lakše ranjeni te kako nemaju drugih izravnih spoznaja o događaju.

>> 'Šipušić je počinio propuste, ali ubojstvo ionako ne bi bilo spriječeno'

Ugostitelj Vedran Rodić posvjedočio je da su za večerom u njegovu restoranu Robert Matanić i Amir Mafalani te još jedan nepoznati mladić dogovarali da će ići pogledati neki motor, a Velimir Žak posvjedočio je kako su Matanić i Mafalani preko njegove tvrtke htjeli kupiti automobil na liesing.

Svjedok Dario Anić naveo je kako je policija u njegovoj kući u premetačini pronašla oružje. Objasnio je kako on za to nije znao te da je ono pripadalo Mataniću, koji je donio neke torbe, govoreći kako su u njima neke kućne stvari koje mu smetaju u stanu.

'Državno odvjetništvo odugovlači postupak'

Odvjetnik prvooptuženoga Jocića, poznatog i kao Joca Amsterdam, uputio je primjedbu državnom odvjetništvu jer, po njegovu mišljenju, poziva svjedoke 'koji ništa ne znaju' te time odugovlači postupak.

Posebno državno odvjetništvo u Beogradu podiglo je 26. listopada 2009. optužnicu protiv Sretena Jocića, Željka Milovanovića i Milenka Kuzmanovića zbog kaznenih djela zločinačkog udruživanja i teškog ubojstva.

Njih trojica optužena su da su za novčanu nagradu, ne manju od 1,5 milijuna eura, nakon duljeg praćenja Pukanića, u listopadu 2008. pripremili eksplozivnu napravu koju su postavili na kupljeni skuter, koji je dovezen i parkiran uz Pukanićev automobil u dvorištu njegove medijske tvrtke u Zagrebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene