Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dobar je za ten, od njega se mršavi, pobjeđuje stres i produžuje život. Riječ je naravno o smijehu.


Malenima povod i nije potreban, no oni malo stariji smijehom bude dijete u sebi. Ako niste znali, danas je Svjetski dan smijanja. Djeca se smiju 400 puta na dan, stariji i ozbiljniji osmijeh rastegnu tek 15 puta u jednom danu.

Vezani članci Čarobni osmojeh Osmijehom mogu uljepšati i najtmurniji dan pa podijelile svoje fotke kao terapiju Osmijeh koji otapa led Njihov osmijeh mogao bi postati problematičan: Otapaju srca, a uskoro bi mogle otopiti i ledenjake

Više smijeha, više zdravlja davno je shvatio i indijski liječnik Kataria. U ritmu njegovih vježbi smije se cijeli svijet i učenike ima na svakom koraku. 'Za početak se opuštamo jer je smisao ove radionice relaksacija na način smijeha i vježbama dolazimo do smijeha'. objašnjava voditeljica yoge smijeha Danijela Biondić Vidaković.

Svakodnevni smijeh produljuje život za čak sedam nasmijanih godina. Povećava se količina serotonina u mozgu, hormona sreće, organizam je opušteniji i tlak pada, bar tako tvrdi liječnička struka.

>> Smijeh liječi ako je iskren, ako nije, vodi u mentalnu bolest

Za Jozu Bozu smijanje je poslovna stvar. 'Nema ljepšeg posla na svijetu nego nasmijavati druge. Ako čovjek donosi radost u nečiji život, onda je to najbolji posao na svijetu, a pogotovo ako tu radost donosite u životu djece', ističe ovaj klaun.
Pozitivna bol koja podiže dobro raspoloženje.

Bili maleni ili veliki, smijeh je u nama, samo ga treba pustiti i to barem 20 minuta na dan.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju