U Hrvatskoj je prošle godine proizvedeno oko 700 milijuna jaja. Hrvati vjeruju domaćim jajima i rado ih kupuju. Od sada kupcima je lakše razlikovanje uvoznih od domaćih jaja uz pomoć jednostavne aplikacije.

Galerija


Od 10 potrošenih prošle godine na domaćem tržištu samo je jedno jaje iz uvoza. Uz novu aplikaciju kupci će odsada jednostavno razlikovati domaća od uvoznih jaja. Kod koji se nalazi na svakom jajetu dovest će vas do farme na kojoj je proizvedeno.

Kako prepoznati domaće jaje? (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Kako prepoznati domaće jaje? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Vezani članci Jeziva aplikacija - 14 Aplikacija koja pretvara ljude u likove iz crtića ima jezive nuspojave Arsen Bauk Bauk: "Vladajući su se opet malo zaigrali s aplikacijom, već su nam pokušali ući u privatne živote"

"Zgodno je to da čovjek koji kupi jaje točno zna od koga je kupio jaje. Da to nije jaje došlo iz Poljske, iz Srbije, iz bilo koje zemlje", smatra proizvođač jaja, Berislav Parat.

"Ukucate kod koji je na jajetu i na njemu vidite kad je proizvedeno, s koje je farme došlo, da li je podni, kavezni ili slobodan uzgoj. Sve podatke možete dobiti s jednog jedinog hrvatskog jajeta koje kupite u bilo kojoj hrvatskoj trgovini", objašnjava ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić.

Kako prepoznati domaće jaje? (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Kako prepoznati domaće jaje? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Uz pomoć koda na jajetu nije više potrebno osobno poznavati proizvođača da bismo mu vjerovali.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr