Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Velike japanske tvrtke zainteresirane su za ulaganja u Hrvatsku! Čelni ljudi najvećih japanskih korporacija kao što su Toyota, Mitsubishi, Toshiba i drugi sastali su se s prvim potpredsjednikom Vlade Radimirom Čačićem i ministrom poduzetništva i obrta Gordanom Marasom.


Zanimaju ih energetika i proizvodni pogoni. Japanske biznismene pozdravio je i Mirko Filipović Cro Cop - koji je iznimno popularan u Japanu. Japanske poslovnjake oduševila je prisutnost Cro Copa na sastanku, a zbog skorog ulaska Hrvatske u Europsku uniju - prisutan je i interes za ulaganja.

Vezani članci Fortrade - Bitcoin dosegao novi rekord - 1 Bitcoin dosegao novi rekord: Jedan Bitcoin sada vrijedi 30.000 dolara Fortrade - zlato - 1 Cijena zlata oborila novi rekord! Naučite kako možete trgovati cijenom zlata iz svoje kuće

'Zainteresirani smo za ulaganje u energetiku i proizvodne djelatnosti. Znamo da je u Hrvatskoj trenutačno proizvodnja u krizi, ali vi ste pred ulaskom u Europsku uniju i imate velik potencijal', rekao je Shinichi Yokoyama, šef japanskog izaslanstva.

'Interesantno nam je zbog ulaska Hrvatske u EU da i poneki proizvodni pogon, tvornica u obliku investicije dođe iz Japana', rekao je Maras. I Filipović, koji kaže da mu je Japan druga domovina, također priželjkuje japanska ulaganja.

'Tu najviše mislim da nam uzor budu Češka, Slovačka koje imaju velike pogone automobilske industrije. Toyota, Nissan, Honda, Mitsubishi, Mazda, svi oni rade u tim istočnoeuropskim zemljama koje su napravile pravi biznis od toga. Mislim da bi i Hrvatska trebala biti otvorena tome.

Volje, čini se, ima s obje strane. 'Tu su sve bili predsjednici, potpredsjednici tih korporacija gdje smo kroz udruženje poslovne mreže Japana koja je to sve skupa i organizirala pokušali dotaknuti teme koje će omogućiti eventualno buduće investicije', rekao je Maras.

>> Doznajte u što je najbolje ulagati u 2012.!

'2003. Hrvatsku je posjetilo 16 tisuća japanskih turista, a 2009. 160 tisuća. To je deset puta više. Toliko bismo htjeli da se poveća i međusobna robna razmjena', rekao je Yokoyama. A to bi posrnulom hrvatskom gospodarstvu bila više nego dobrodošla financijska injekcija.