Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Janša: RH sa svima ima neriješenu granicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Janez Janša izjavio je da Slovenija ne može u cijelosti biti zadovoljna sadašnjim odnosima s Hrvatskom, ali da nema razloga za nervozne reakcije kad je riječ o otvorenim graničnim pitanjima.

"Stanjem na području odnosa s Hrvatskom ne možemo biti zadovoljni, ali je Slovenija svojim članstvom u Europskoj uniji i NATO savezu izrazito ojačala svoj položaj i zato s naše strane doista nema nikakvog razloga za bilo kakve nervozne reakcije i jednostrane poteze", izjavio je Janša u razgovoru za novi broj ljubljanskog tjednika "Demokracija", posvećen uglavnom njegovim odnosima s predsjednikom države Janezom Drnovšekom i stanjem u koalicijskoj vladi.

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Slika nije dostupna Janša pooštrava mjere Unatoč prosvjedima, slovenska vlada donijela odluku: Zaposleni u državnim službama moraju imati potvrdu o cijepljenju

Osvrćući se ukratko na odnose Slovenije i Hrvatske, Janša je rekao da Hrvatska nema otvorena granična pitanja samo sa Slovenijom, nego i s Crnom Gorom, Srbijom i Bosnom i Hercegovinom.

"Ni Europska unija ni NATO savez nisu zadovoljni takvim stanjem države koja kandidira za ulazak u te integracije", rekao je slovenski premijer Janez Janša.

Janša je rekao da su u tijeku aktivnosti za rješenje otvorenih pitanja s Hrvatskom, ali da smatra kako o tome javno govoriti ne bi imalo smisla.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene