Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatrogasci zatrpani pozivima

VIDEO - KAOS U KARLOVCU: Otvorena klizišta, poplavljeni podrumi, ogromne štete...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karlovac je jutros između 6:30 i 8 sati zahvatilo jako nevrijeme praćeno neuobičajeno intenzivnom grmljavinom i dugotrajnim pljuskom, a interventne službe uklanjaju posljedice.

Ako imate snimke ili fotografije nevremena i poplava na vašem području, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, ali ni u kojem slučaju ne dovodite sebe u opasnost!

Pročitajte i ovo Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu Olujno jugo i vjetar prouzročili veliku štetu - 11 Velika šteta Olujno jugo i valovi pravili nered po Kvarneru: Snažni naleti vjetra uništili betonski dio kupališta

U tom razdoblju palo je oko 45 litara kiše po četvornom metru. "Iako tako intenzivan pljusak za Karlovačko područje nije rijetkost, nije uobičajeno da traje neprekno dulje od 45 minuta, a kiša je i dalje obilna, samo što se grmljavina prorijedila i prestaje", rekao je meteorološki tehničar Glavne meteorološke postaje Karlovac Dubravko Došen. Kazao je da je osobno vidio osam jakih udara groma prema tlu ili objektima na tlu.

Ana Car objavila je video iz Bunjevačke ulice na Borlinu na kojem se vide posljedice nevremena:

 

Otvorena su klizišta na Jelsi uz autocestu, na Borlinu, Tušiloviću, Vukmanićkom Cerovcu, a vatrogasci su zatrpani pozivima zbog interevencije radi poplavljenih dvorišta, podruma, kuća, klizišta, te požara, javlja Radio Mrežnica koja je objavila fotografije poplavljenih područja.

 

Od Roberta Hranilovića iz karlovačke Javne vatrogasne postaje doznaje se da se gasi požar jedne kuće u Tuškanima, uklanjaju automobili koji su zapeli u bujičnim vodama ispod podvožnjaka na Rakovcu, uklanjaju grane i zemlja nanesena jakom bujicom na ceste na Borlinu i Dubovcu jer se aktiviralo jedno klizište, a tek slijede ispumpavanja vode iz raznih objekata.

Zbraja se šteta od nevremena, a tko će platiti račun?

"Digli smo i dobrovoljne vatrogasce svih osam vatrogasnih zona u pripravnost jer imamo puno dojava o štetama, da ljudima voda curi s krovova u kuće, ali srećom nismo imali dojava da bi nekome od ljudi bio neposredno ugrožen život," rekao je Hranilović.

U Elektri Karlovac kažu da u opskrbi električnom energijom ima problema, ali da je riječ samo o više sitnih kvarova, međutim u podrumskim prostorijama Elektre voda je dosegnula jedan metar, a tako je sada mnogima u Karlovcu.(Hina / I.D.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene