Potres kod Crikvenice
Potres kod Crikvenice Foto: Screenshot

U srijedu navečer ponovno su zabilježena podrhtavanja u Jadranu.


Nešto prije 21 sat zabilježen je potres magnitude 2,7 po Richteru s epicentrom 95 kilometara južno od Splita i 51 kilometar jugozapadno od otoka Korčule na dubini od 10 kilometara, zabilježila je aplikacija Euromediteranskog seizmološkog centra.

Vezani članci Potres kod Šibenika Opet se trese Dalmacija: Kod Šibenika potres magnitude 2,9 po Richteru Potres kod Visa Potresi u Jadranu uspjeli posvađati Dalmatince, Zagrepčane i Petrinjce: "Poseban smo narod"

Desetak minuta kasnije zabilježeno je podrhtavanje magnitude 3,5 po Richteru no ovog puta u podmorju bliže talijanskoj obali Jadrana. I ovaj potres bio je na dubini od 10 kilometara.

Nešto ranije, oko 17 sati podrhtavalo je tlo na sjevernom Jadranu. Prema EMSC-u slab potres magnitude 1,3 po Richteru zabilježen je nedaleko od Crikvenice.

 

Posljednjih dana pojačana je seizmiološka aktivnost na području Jadrana. Zabilježeni su deseci potresa od kojih je zasad najjači bio onaj magnitude 5,5 po Richteru koji je u subotu registriran kod talijanske obale.