Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milanović odgovara kritičarima

'Ja sam tražio povišice, licemjerima ponavljam da je puno više plaća sniženo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer je kritičare prošlotjedne odluke o povišicama nekolicini čelnika javnih ustanova nazvao licemjerima od kojih neki i sami primaju veće plaće od spomenutih dužnosnika.

Nakon što se na početku današnje Vladine sjednice premijer Zoran Milanović kratko osvrnuo na aktualnu javnu raspravu o zdravstvenom odgoju, odgovorio je i kritičarima koji su Vladu prozivali zbog prošlotjedne povišice nekolicini čelnika javnih ustanova.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo" Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

'Prošlotjedna povećanja koeficijenata koja je predstavio ministar Mrsić... Za to su ga neki jako izudarali, mada to formalno nije njegov, nego resor ministra uprave Arsena Bauka, dakle ministar Bauk je prošao ispod radara. Ali da ne bi bilo zabune, inicijativa za povećanje je moja i ovdje svim licemjerima ponavljam da je puno veći broj koeficijenata snižen, da je puno više novca ušteđeno, nego potrošeno', rekao je Milanović i dodao da će se i dalje zalagati da 'najbolji u javnoj upravi budu adekvatno vrednovani'.

>> Milanović: Maknimo se od zdravstvenog odgoja, ovo postaje jako ružno

Kaže da su se plaće nekolicini čelnika javnih ustanova izjednačile s iznosima koje primaju zamjenici ministara, premda neki od tih čelnika upravljaju proračunima od čak 19 milijardi kuna, bez prava na bonuse. 'To je to, to je sva istina i neću se umoriti od ponavljanja istine. I dalje je ta plaća niža od plaća nekih oporbenih saborskih zastupnika. (...) Koliko god bukači bili bučni, mi ćemo biti uporni. Ne mogu se s njima nadglasavati, ali u ovakvim ću prigodama ponavljati činjenice, da je ukupna potrošnja manja, da je ministar pomorstva praktički prepolovio broj dužnosnika u svom ministarstvu, o čemu nitko nije pisao', napomenuo je premijer.

Na kraju je ponovio da su viši koeficijenti na Vladi doneseni na njegovu inicijativu. 'Na ovu vrstu galame i populizma nikada neću pristati', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene