Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O zdravstvenom odgoju

Jovanović: Nekima nedostaje mozak; Matić: Rebića i Pozaića u generale!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Jovanović kaže da Hrvatskoj treba oluja mozgova, a ministar Matić je kardinala Bozanića usporedio s Miloševićem. Premijer ih je kasnije pozvao da prestanu davati izjave o zdravstvenom odgoju.

Uoči početka današnje sjednice Vlade, ministar obrazovanja Željko Jovanović odgovorio je zagrebačkom pomoćnom biskupu Valentinu Pozaiću koji je jučer ustvrdio da je Hrvatskoj potrebna nova Oluja, a između ostalog je, kritizirajući uvođenje zdravstvenog odgoja, rekao i da su nacisti došli na vlast demokratskim izborima.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pošalice i prepucavanja Plenkovićev glasnogovornik objavio plakat kojim se traži Milanović: "Nije nasilan ni naoružan, ali je vrlo plašljiv ako..." Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore

>> Biskup Pozaić: I nacisti su na vlast došli putem izbora, Hrvatskoj treba nova Oluja

'Hrvatskoj je zaista potrebna oluja, ali oluja mozgova, oluja mozgova u kojima nije bitno kojeg ste roda, spola, stranačke pripadnosti, vjerske pripadnosti. Bitno je samo da imate mozak. Čini mi se da mnogima koji napadaju ovu Vladu to nedostaje', rekao je Jovanović prozivajući Crkvu da još od Božića širi laži, dezinformacije i neistine o zdravstvenom odgoju te da 'ne poštuje demokratsku volju građana Hrvatske, demokratski izabranu vlast i da pokazuje jednu potpuno nerazumljivu nervozu'.

Na pitanje novinara o svojoj komunikaciji s Hrvatskom biskupskom konferencijom, odgovorio je kako je on za dijalog 's ljudima koji otvorenog srca, čistih ruku i dobrih namjera pristupaju dijalogu, a ako šire laži, dezinformacije i neistine, s njima nema dijaloga'.

'Očekujem od predstavnika HBK da se prvo cijeloj hrvatskoj javnosti ispričaju za laži, dezinformacije i neistine koje su širili u svojim lecima, a zatim da se ispričaju meni i mojoj obitelji zbog uvreda zbog kojih moja obitelj pati', rekao je Jovanović.

'Ne čujem dobro! Ne čujem dobro!'

O istoj je temi pred zgradom Vlade govorio i ministar hrvatskih branitelja Predrag Fred Matić. 'Vidite, mene zamaraju s nekakvim dvostrukim mirovinama koje primaju naši dečki, ja se o tome moram brinuti, a ustvari najpreči mi je posao sada da osmislim izgled medalje 'Oluja 2' i pišem prijedloge predsjedniku za generalske činove Rebiću i Pozaiću', rekao je.

'To su jako bitne stvari, treba srušiti ovu nenarodnu vlast, ukloniti peronosporu i predlažem da signal s oltara gospodina Bozanića bude: Ne čujem dobro! Ne čujem dobro! To neka bude znak', dodao je s ironijom vidno rezignirani Matić, aludirajući posljednjom rečenicom na famozni govor Slobodana Miloševića s jednog od njegovih kosovskih mitinga uoči raspada Jugoslavije.

Nije poznato je li premijer Milanović čuo izjave svojih ministara, no odmah na početku sjednice Vlade sve ih je pozvao da prestanu davati izjave o zdravstvenom odgoju. 'Molim vas, ministra znanosti, a onda i ostale, da se maknemo od zdravstvenog odgoja i da ne odgovaramo više na provokacije jer ovo ne prestaje i postaje jako ružno', rekao je premijer.

'Molim vas da to više ne komentirate, radimo svoj posao u najboljoj namjeri, uvjereni da je to dobro, da će se pokazati da je to dobro, ali molim vas da se više ne date uvući u ove rasprave, da ih tako nazovem', dodao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene