Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ruski oligarh

'Ja sam platio Ježiću, a ne Hernadi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski oligarh Mihail Gucerijev navodno je u svom iskazu mađarskim istražiteljima priznao da je on Robertu Ježiću isplatio pet milijuna eura, a ne šef MOL-a Zolt Hernadi.

Tvrdi da je on vlasnik dviju offshore kompanija preko kojih je išlo plaćanje na račune Ježićeve konzultantske tvrtke u Švicarskoj. Ježić je prema iskazu trebao lobirati za 38. najbogatijeg Rusa za Družbu Adria, a ne u poslovima između INA-e i MOL-a. Ovakva tvrdnja mogla bi ići na ruku Sanaderovoj obrani kojem se sudi da je primio mito od Hernadija.

Pročitajte i ovo Ivo Sanader (Foto: Dnevnik.hr) ježić opet svjedočio Iz Remetinca na sud: Sanader stigao na suđenje u slučaju Ina - MOL Slika nije dostupna Zbog jeftine struje Diokiju Ponovno potvrđena optužnica protiv Sanadera i Ježića: "Sanader na ovom sudu ne može dobiti nijednu odluku u svoju korist"

>> Prodanović: Pomalo pada pozlata s plasirane 'istine'

>> Objedinjena suđenja Sanaderu za Hypo i INA-MOL

 To potvrđuje ono što smo rekli u uvodnoj riječi., da je tih pet milijuna eura bilo namijenjeno za potpuno druge svrhe, za gospodina Ježića, a ne Sanaderu kao mito', rekao je Sanaderov odvjetnik čedo Pordanović.

Preko odvjetnika se zato oglasio prozvani Ježić: 'Nikada nisam upoznao, vidio ili čuo za gospodina Gucerijeva. Sve što znam o ovom slučaju reći ću na sudu.' Na sudu ostaje da utvrdi činjenice. A Sanader će ondje na rasprave uskoro dolaziti sa slobode.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene