Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministri nakon prosvjeda

Izviždani ministar Ivić: Razumijem ove ljude

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je danas novinarima u Vukovaru, vezano za hrvatskog branitelja Tihomira Purdu koji se nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Zenici, u BiH, kako su 'stvoreni uvjeti u djelovanju Ministarstva pravosuđa RH i Državnog odvjetništva, da pravosuđe BiH donese jedinu moguću pravednu odluku, a ona je da Tihomir Purda ne bude izručen Srbiji već da bude slobodan čovjek'.

Na primjedbu novinara kako mu 'branitelji ne vjeruju', ministar Bošnjaković je izrazio žaljenje zbog toga, rekavši kako su 'na djelu emocije', ali kako je on čiste savjesti, jer se napravilo sve što se moglo kako bi hrvatski branitelj Tihomir Purda bio pušten na slobodu.

Pročitajte i ovo Proslava 32. obljetnice borbe za Vukovar - 1 Sjećanje i pijetet Slavna i tragična prošlost Vukovara se ne zaboravlja: Ponos je opet ispunio grad na Dunavu Mario Banožić Dan hrvatskih branitelja U Gradu Vukovaru bijesni zbog Banožića: "Iz njegova kabineta vršili su pritisak"

'Razumijem ove ljude, njihovu zabrinutost, ali istodobno želim poručiti da će Vlada i resorna ministarstva ustinu, kao i dosada, činiti sve da se Purda što prije vrati u Hrvatsku, jer istraga je pokazala da je nevin', izjavio je novinarima ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, nakon prosvjednog skupa potpore hrvatskim braniteljima, održanog na vukovarskom Trgu Republike Hrvatske.

Istaknuo je da će državne institucije učiniti sve da zaštite svakog hrvatskog branitelja. 'Ne možemo tako razgovarati da je Vlada RH odgovorna za slučaj Purda. Presudno je ne dopustiti da se to više događa. Intenzivno se prati slučaj, sve činjenice upućuju na to kako nema argumenata da bude izručen. Nemojmo špekulirati šta bi bilo kad bi bilo. Očekujem pozitivno rješenje za Purdu', naglasio je ministar Ivić.

>> Dedaković nije došao na prosvjed, završio je u bolnici

Na pitanje novinara je li se u Vladi razgovaralo o ukidanju Zakona o oprostu, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko odgovorio je niječno, rekavši kako u dijelu javnosti postoji kriva predodžba da nitko nije procesuiran za zločine počinjene protiv hrvatskih branitelja i civila u Domovinskom ratu. 'Mnogi su procesuirani, a mnogi su naprosto oslobođeni', kazao je Karamarko, dodajući kako je apsolutno za to da svi krivci budu kažnjeni za ono što su činili, posebice u Domovinskom ratu.

I ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, potpredsjednik Vlade RH Petar Čobanković izrazio je uvjerenje kako će pravosuđe BiH donijeti odluku da Tihomir Purda ne bude izručen Srbiji. Naglasio je da hrvatske državne institucije u slučaju Tihomira Purde rade 'dobar posao u interesu Hrvatske, hrvatskih branitelja i svih građana Hrvatske'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene