Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Netanyahu ne odustaje

Izrael se priprema za napad na Rafah, svijet upozorava na katastrofu: "Bježimo u sigurnost, došli smo do nulte točke"

Aktualno Galerija Izrael; ilustracija - 1 Izrael; ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Izrael; ilustracija - 2 Izrael; ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Izrael; ilustracija - 3 Izrael; ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Izrael; ilustracija - 4 Galerija 1/4 >>
Borbe, nestašice goriva i izraelski napadi iz funkcije su potpuno izbacili drugu po veličini bolnicu u pojasu Gaze. Novi udarac na već uništenu infrastrukturu dolazi u trenutku dok Izrael priprema napad na najjužniji grad, dom više od milijun izbjeglih Palestinaca. Potez koji će, upozorava međunarodna zajednica, izazvati golemu ljudsku patnju.

Tisuće na ulicama Tel-Aviva. Poznat prizor za Benjamina Netanyahua.

"Moramo odmah smijeniti vladu. Moramo u svakom slučaju ići na hitne izbore", rekao je Elan Nisim, prosvjednik.

"Želim reći Vladi, imali ste svoje vrijeme, upropastili ste sve što ste mogli upropastiti. Sada je vrijeme da se isprave stvari", dodao je Huy Ginat, prosvjednik.

Pročitajte i ovo Vili Beroš - 3 Ministar bio u obilasku Da bi se smanjile liste čekanja u bolnicama, radi se i nedjeljom, Beroš uvjeren da štrajka neće biti: "Riječ je o nikad viđenom povećanju plaća"

Diljem Izraela prosvjedi i zbog nedostatka dogovora o vraćanju talaca iz ruku Hamasa. Dodatan je to pritisak na izraelsku vladu koja je zbog najavljene kopnene akcije na jug pojasa na meti međunarodnih kritika.

"Tko god nam govori da ne provodimo operacije u Rafahu, govori nam da izgubimo rat, ja neću na to pristati", izjavio je Netanyahu, izraelski premijer.

Palestinskim civilima će dati priliku da odu, a jednostrano priznanje palestinske države, unatoč međunarodnim pokušajima, ne dolazi u obzir.

"Takvo priznanje nakon masakra 7. listopada donijet će golemu, neviđenu nagradu terorizmu i spriječiti bilo kakav budući mirovni sporazum", poručio je Netanyahu.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović - 1 Skup u Münchenu Reporterka Dnevnika Nove TV otkrila što se događalo iza kulisa elitnog sastanka: "Bilo je riječi o Hrvatskoj, a Zapad je u velikoj depresiji"

A gdje bi točno Palestinci mogli pobjeći ostaje enigma. S druge strane Rafaha niče velika betonska ograda. Egipat gradi logističku zonu za pomoć Gazi, ali tvrdnje da je riječ o centru za prihvat izbjeglih Palestinaca - demantira.

"Bježimo u sigurnost, sigurnost naše djece, naših žena i nas samih, a danas smo došli do nulte točke. Ja sam oko 50 metara udaljen od granice s Egiptom. Kamo mogu ići nakon ovoga", zapitao se Rashid Ebu Eda, izbjeglica.

U Rafahu je trenutačno nalazi više od pola populacije pojasa. Pred izraelskim mecima i raketama bježali su od sjevera do krajnjeg juga. Bore se s nestašicom hrane, vode i hladnoćom. Milijun i 500 tisuća ljudi nalazi se području površine grada Varaždina.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene