Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar bio u obilasku

Da bi se smanjile liste čekanja u bolnicama, radi se i nedjeljom, Beroš uvjeren da štrajka neće biti: "Riječ je o nikad viđenom povećanju plaća"

Aktualno Galerija Vili Beroš - 1 Vili Beroš - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vili Beroš - 2 Vili Beroš - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vili Beroš - 3 Vili Beroš - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Izabela Vrtar Šoštarić Galerija 1/4 >>
Osjete li pacijenti bržu i efikasniju bolničku uslugu i bolju liječničku skrb, otišao je u nedjelju provjeriti ministar Vili Beroš koji je uvjeren ne samo da liječnici neće štrajkati, već da će raditi i popodne i vikendima kako bi smanjili liste čekanja.

Stigao je ministar u inspekciju. U čakovečkoj bolnici ultrazvuk radi i vikendom.

"Brzo smo bile na redu, sve je super prošlo, nismo dugo čekali", rekla je Anita Matišić i dodala da se i sama iznenadila da je termin dobila u nedjelju.

Jedna doktorica ostala je u ambulanti nakon 24 sata dežurstva kako bi pregledala pacijente.

"Kad radimo posao koji volimo nije nam teško ostati prekovremeno, popijemo par kava više i to je to", izjavila je Izabela Vrtar Šoštarić.

U čekaonici ih je bilo 20-ak.

Pročitajte i ovo Energenti; ilustracija - 1 I nakon travnja Dnevnik Nove TV doznaje što donosi novi paket Vladinih mjera: Poznato je što će biti s cijenama struje, plina i 30 osnovnih proizvoda

"Neki samo možda trebaju naočale, a kod nekih otkrivamo težu patologiju jer da su čekali više mjeseci možda bi došlo do nepovratnog gubitka vida", istaknula je Vrtar Šoštarić.

"Dobro bi bilo da organiziraju i ostale preglede ne samo očne", napomenula je Ana Žagar. Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Anje Perković koliko je najduže čekala za neki pregled, Žagar je odgovorila: "Čak godinu dana za ultrazvuk, a za CT još i dulje".

Pa je rad nedjeljom smanjio liste čekanja u prosjeku za 100 dana.

"Kad vas netko na cesti sretne i kaže 'moja mama čeka 200 dana za magnet i CT', onda vas pogodi. Zato smo mi krenuli u rad vikendom blagdanom praznicima i popodne", objasnio je Igor Šegović, ravnatelj OB Čakovec.

Osim lista čekanja, ministru za vratom i najava štrajka.

Pročitajte i ovo Antonija Hrustić Policija moli za pomoć Nestala je 18-godišnja Antonija Hrustić: Jeste li je vidjeli?

"Ja vjerujem da će se postići dogovor jer riječ je o nikad viđenom povećanju plaća preko milijardu i pol godišnje, nikad viđeno", poručio je Beroš.

Liječnici ipak žele bolje uvjete.

"Najčešće nisu nezadovoljni zbog plaća nego zbog uvjeta rada u kojima radimo gdje je prevelik pritisak na nas", kazala je Vrtar Šoštarić. 

Na red za kontrolu stigla je i varaždinska bolnica... tamo se također smanjuju liste čekanja, a povećavaju kapaciteti.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene