Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PODIJELJENI

Izjednačen rezultat: U ovom gradu idu i na treći krug izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oboje kandidata za gradonačelnike Starog Grada na Hvaru dobili su isti broj glasova, pa će se u tom gradu morati organizirati i treći izborni krug.

Stanovnici Starog Grada na Hvaru morat će još jednom birati novog gradonačelnika između Mihaele Petrić, HDZ-ove kandidatkinje i nezavisnog Antonija Škarpe

Pročitajte i ovo Antonio Škarpa - 4 SVE OVISI O BURI Gradonačelnik Starog Grada za Dnevnik Nove TV o požaru na Hvaru: "Nažalost, izgubili smo jedan život. Sve kuće koje su obranjene pale su u drugi plan" Slika nije dostupna Drugi krug 8 trenutaka po kojima ćemo pamtiti lokalne izbore

Naime, u drugom krugu lokalnih izbora Škarpa i Petrić dobili su isti broj glasova. Za Škarpu se izjasnio 721 birač, a jednako toliko zaokružilo je Petrića.

Stoga će se, sukladno Zakonu o lokalnim izborima, u Starom Gradu organizirati i treći krug izbora za gradonačelnika. U slučaju da i tada rezultat bude izjednačen ponovit će se cijeli izborni postupak u cijelosti.  

U Starom Gradu je registrirano ukupno 2737 birača, a glasalo ih je 1487. Nevažećih listića bilo je tri posto. 

Slučajno ili ne, Andrej Plenković je upravo u Starom Gradu u kolovozu prošle godine započeo svoju kampanju za izvanredne parlamentarne izbore u jesen 2016. godine. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene