Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obilazi Zadarsku županiju

Plenković o datumu izbora: "Nama je sasvim svejedno kad će biti"

Andrej Plenković stao je pred novinare u Zadarskoj županiji.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu je Zadarskoj županiji, gdje je sudjelovao u programu obilaska Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje povodom uspostave probnog rada, a potom i na svečanom potpisivanju ugovora o razvoju vodoopskrbe uslužnog područja Vodovoda d.o.o. Zadar.

"Ovo je sjajna investicija, čestitam svima koji su ovo poduprli i na ovome radili", rekao je Plenković u Biljanima Donjim dodavši kako je riječ o velikom projektu koji je dugo pripreman i koji vrijedi 90 milijuna eura

Pročitajte i ovo Neutralizirana protubrodska mina LMB III iz Drugog svjetskog rata - 9 Neutralizacija mina VIDEO/FOTO Pogledajte snažnu detonaciju na sjeveru Jadrana

Odgovarao je potom na pitanja novinara te rekao kako je Vlada sve planirano realizirala, pobrojao mjere koje je donijela kako bi građanima olakšala borbu s inflacijom i cijenama. Spomenuo je i euroatlantske integracije, dolazak Rafala, izgradnju Pelješkog mosta, a sve to kao odgovor na pitanje kada bi njemu odgovarao datum izbora i želi li da to bude što prije nakon što je predsjednik Milanović ranije rekao kako je o datumu odlučio.

Pročitajte i ovo Građani na biralištima Prije četiri godine VIDEO "Ako ne stignem danas, glasat ću sutra sigurno": Sjećate se Arsena koji je postao viralan zbog ove izjave?

"S takva dva mandata, uz puno ispunjenje onognšto je bilo strateški važno u našem programu idemo u potpunosti pripremljeni u izbore. Pet je datuma, nama je svjedno koji bude", rekao je.

Upitan o komentarima predsjednika Milanovića na današnje izglasavanje izmjena Kaznenog zakona rekao je da nisu niti vrijedne komentara.

"Kao i uvijek, njegove su izjave projekcije njega samog na druge, nije vrijedno ni komentara. Valjda smo to dosad naučili", kaže Plenović. 

Pročitajte i ovo Nina Obuljen Koržinek Plenkovićeva uzdanica Ministrica je puna vjere i nade: ''Kazneni zakon unaprijedit će status novinara''

"Ovaj zakon usklađuje hrvatsku zakonodavnu praksu s jednakom, negdje i strožom zakonodavnom praksom, okvirom u 30 zemalja EU-a tako da to nikog, osim jednog uskog kruga ljudi koji mešetare informacijama kojima mešetare i to protuzakonito već sada, nikog ne zanima", zaključio je. 

O upadu USKOK-a u PPD rekao je da je Vlada uvijek zainteresirana da se istraže sve eventualne nepravilnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene