Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaštićeno kulturno dobro

Stigli turisti, a na atraktivnoj destinaciji dočekali ih radovi i strojevi: Cavtatska riva još nema uporabnu dozvolu

Aktualno Galerija Ivo Oberan, Cavtat Ivo Oberan, Cavtat Foto: DNEVNIK.hr Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko - Neretvanski Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko - Neretvanski Foto: DNEVNIK.hr Riva nema uporabnu dozvolu - 1 Riva nema uporabnu dozvolu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Riva nema uporabnu dozvolu - 2 Riva nema uporabnu dozvolu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +2 Riva nema uporabnu dozvolu - 3 Galerija 1/7 >>
Cavtatska riva još nema uporabnu dozvolu, no ipak je otvorena za javnost i turisti se nesmetano mogu šetati dok se još izvode neki radovi i dok je oprema po rivi. Sve je istražila reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić.

Riva u Cavtatu nedovršena je dočekala goste i u sezoni 2024. Uporabna dozvola i tehnički prijam najavljivali su se do Uskrsa, no investicija vrijedna pet i pol milijuna eura još nije gotova.

Cavtatska riva još nema uporabnu dozvolu, ipak otvorena je za javnost i turisti se nesmetano mogu šetati dok se još izvode neki radovi i dok je oprema po rivi.

Riva nema uporabnu dozvolu - 2 Riva nema uporabnu dozvolu - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Rijetki su u Cavtatu koji staju pred kamere da bi rekli nešto o tome. Kažu - ne žele se zamjeriti.

"Riva je lijepa, moderna. Nema se tu što puno govoriti, sve se vidi iz priloženoga", kaže Ivo Oberan, a Mislav Burđelez dodaje: "Mora biti po zakonu, vidjet ćete, sad će netko žrtvovati svoje radno mjesto i potpisati dozvolu."

Riva nema uporabnu dozvolu - 2 Ivo Oberan, Cavtat Foto: DNEVNIK.hr

Odgovore o rivi i stanju u Cavtatu reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić tražila je i od Općine Konavle, no načelnik je rekao kako ne vidi potrebu da izlazi pred kamere i kako o svemu treba pitati Županijsku lučku upravu i Županiju.

"Do kraja ovog tjedna nadamo se da će biti kompletirana dokumentacija", kaže Niko Butigan iz Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije.

Riva nema uporabnu dozvolu - 2 Riva nema uporabnu dozvolu - 4 Foto: DNEVNIK.hr

Županijsku Lučku upravu Dnevnik Nove TV pitao je kada će uporabna dozvola - kažu da idući tjedan ide prijava za tehnički prijam. Čekali su izmjene građevinske dozvole jer se tijekom projekta promijenila tehnologija rada.

Ministarstvo kulture Dnevnik Nove TV pitao je danas jesu li izmjene dobile suglasnost konzervatora, ali odgovora nema.

Riva nema uporabnu dozvolu - 2 Riva nema uporabnu dozvolu - 3 Foto: DNEVNIK.hr

U veljači je Dnevnik Nove TV izvijestio da su radovi na ovom projektu u Cavtatu, koji je kao cjelina zaštićeno kulturno dobro, počeli bez ikakvih konzervatorskih uvjeta, tek su naknado izdani, a problematizirao je i valjanost lokacijske dozvole.

Riva nema uporabnu dozvolu - 2 Riva nema uporabnu dozvolu - 5 Foto: DNEVNIK.hr

"Ne znam koji vam je to dokument, odakle ja znam. Uredna je lokacijska dozvola, produljena je lokacijska i građevinska dozvola. To je najvažnije", kazao je 6. veljače Nikola Dobroslavić, dubrovačko-neretvanski župan. 

Na upit kako je onda moguće da u dokumentu stoji da je lokacijska dozvola istekla, Dobroslavić je poručio: "A to morate pismeno zatražiti."

Riva nema uporabnu dozvolu - 2 Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko - Neretvanski Foto: DNEVNIK.hr

Kako je župan i sugerirao, upit je Dnevnik Nove TV poslao isti dan. Tri mjeseca poslije odgovor na pitanje o valjanosti lokacijske dozvole nije dobio. Riva u Cavtatu čeka svoj završetak i legalizaciju, a odgovorni se očito žure polako.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene