Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga zbog afere

USKOK u sjedištu Vujnovčeva PPD-a, izuzima se dokumentacija! Oglasili su se iz tvrtke

USKOK izuzima dokumentaciju zbog afera u kojima se spominje PPD.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, u sjedištu PPD-a vlasnika Pavla Vujnovca, u sklopu svojih izvida USKOK je izuzeo dokumentaciju. Neslužbeno se doznaje da je to zbog afera u kojima se spominje PPD.

Vezano za istragu USKOK-a oglasili su se i iz spomenute tvrtke:

"PPD u kontinuitetu surađuje sa svim relevantnim institucijama i dostavlja traženu dokumentaciju te će tako nastaviti i dalje jer je Društvu u interesu da od sebe otkloni sve insinuacije koje se opetovano pojavljuju u javnom prostoru posljednjih mjeseci", navode iz PPD-a.

"PPD kontinuirano trpi reputacijsku štetu zbog iznošenja neistina u javnom prostoru i podizanja neutemeljenih kaznenih prijava u političke svrhe te stoga pozdravljamo svaku aktivnost koja će doprinijeti utvrđivanju pravog stanja stvari", dodaju iz PPD-a.

Istražuje se tvrtka majke bivšeg direktora Ine

Iako u četvrtak nije bilo uhićenja, itekako je odzvonila informacija da je USKOK upao u prostorije tvrtke jednog od najbogatijih Hrvata čije ime prije svega oporba stalno spominje u kontekstu raznoraznih afera, tijekom javljanja uživo u Dnevnik Nove TV istaknula je reporterka Barbara Štrbac

"Kako neslužbeno doznajemo, iz prostorija Prvog plinarskog društva izuzeti su mobiteli i laptopi, tražili su se ugovori. Sve je to dio priče koju smo već pratili, a tiče se bivšeg direktora u Ini – Damira Škugora. On je osumnjičen da je prodavao Inin plin ispod tržišne cijene raznim tvrtkama s kojima je bio u dogovoru, a koje su ga potom prodavale za višestruko veće iznose te na taj način oštetio Inu za više od milijardu kuna", objasnila je.

Pročitajte i ovo Vojni rok - 4 Zbog ruske agresije Još jedna europska država uvodi obvezni rok za žene: Bit će tek treća u svijetu koja ga ima

Ovoga puta, dodala je Štrbac, istražuje se tvrtka njegove majke koja je jeftino otkupila dugove tvrtke Dalekovod, a potom ih skupo prodala.

"Tu je i poveznica s PPD-om i tražili su se baš ti ugovori o otkupu duga. Naime, jedna od tvrtki u PPD-ovu Holdingu otkupila je dugove tvrtke Tri D Rada. Riječ je o tvrtki bez zaposlenih koja je te godine zabilježila 23 milijuna kuna prihoda i dobit od gotovo 9,4 milijuna kuna. Podsjetimo, USKOK Ininog direktora sumnjiči da je u svoje sumnjive kombinacije uveo i oca kojem je na računu u jednom trenutku bilo gotovo pola milijarde kuna, što je i upalilo alarme službi. Njih su dvojica već bili predmet istraga, a ovo je prvi puta da se istražuje poslovanje majčine iako je transakcija koja se sada istražuje još iz 2021. godine. Izvidi su tajni, a nisu se oglasili ni odvjetnici", rekla je reporterka.

Istraga zbog afere Tri D Rada

Istraga se provodi zbog afere Tri D Rada u kojoj se pod lupom istražitelja našao nekadašnji direktor iz Ine Damir Škugor, poznat iz plinske afere teške više od milijardu kuna, te njegova majka Rada Škugor kao vlasnica i odgovorna osoba spomenute tvrtke. Istražuje se i uloga jednog od direktora iz grupacije PPD-a Damira Spudića.

Afera je izbila potkraj 2022., kad su na račun tvrtke Tri D Rada iz Šibenika bez zaposlenih, u vlasništvu majke Damira Škugora, neki od ključnih ljudi u holdingu PPD-a (ENNA Grupa) uplatili 23 milijuna kuna, i to preko tvrtke registrirane na Malti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Trpio nasilje Sanela nasmrt izbola supruga: Susjedi otkrili strahote koje su se događale godinama

Prema navodima USKOK-a, na račun Radina supruga Rade Škugora sjelo je gotovo pola milijarde kuna. Tri D Rada otkupila je potraživanja prema tvrtki Dalekovod i šest dana kasnije preprodala tvrtki Construction Line LTD registriranoj na Malti za gotovo dvaput višu cijenu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene