Zagrepčanima se savjetuje da uz sebe imaju kišobrane (FOTO: Filip Brala/Pixsell)
Zagrepčanima se savjetuje da uz sebe imaju kišobrane (FOTO: Filip Brala/Pixsell)

Što se tiče prognoze uz obalu, turisti neće morati brinuti hoće li im kiša kvariti sunčanje na plažama. Bit će sunčano, ali ne i ekstremno vruće.


Ukoliko se možemo pouzdati u prognozu koju je u usbotu objavio Norveški meteorološki institut, poznat po uglavnom preciznim najavama, sljedeće će dane obilježiti ugodnije temperature, a u pojedinim krajevima i kiša.

Drugim riječima, oni koji ne vole velike vrućine trebaju izdržati još samo dio današnjeg dana jer će tijekom nedjelje u većem dijelu Hrvatske 'celzijevci' pasti za koji stupanj. 

Štoviše, Institut najavljuje kišovit tjedan u Zagrebu, odnosno ponedjeljak uz samo 24 °C. Oborine se narednih dana očekuju i u Varaždinu, a kišu će prema trenutačnnim procjenama dočekati i Slavonija, osobito u utorak.

Što se tiče prognoze uz obalu, turisti neće morati brinuti hoće li im kiša kvariti sunčanje na plažama. U Splitu i Rijeci past će tek poneka kap u nedjelju, odnosno ponedjeljak. Ostali će dani biti uglavnom lijepi i sunčani, ali ne i ekstremno vrući.