Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Mogli bi računati i na više'

IZBORNI PLANOVI ZA MANJINE SDSS računa na sva tri mandata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici srpske manjine u nedjelju biraju kandidate iz triju političkih stranaka. No u SDSS-u i na ovim izborima računaju na sva tri mandata.

Na prošlim izborima gotovo 20.000 pripadnika srpske manjine izabralo je tri člana SDSS-a. Nakon izbora, podsjećamo, Mirko Rašković istupio je iz te stranke. A ove godine protukandidati Pupovčevu SDSS-u su njegovi bivši članovi.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac Razgovori Veliki Pupovčev manevar? SDSS ima novi plan za izbore, uskoro pada odluka Milorad Pupovac i Boris Milošević Očekuju reakciju policije SDSS: "U Vukovaru nije bio sukob navijača, nego brutalni napad na djecu"

'U drugim okolnostima mogli bismo računati i na više, ali ovaj put smo se opredijelili na ta tri mandata, da budu jaka, da budu snažna, da se vidi koliku potporu uživa SDSS', rekao je Milorad Pupovac.

Boje "Naše stranke" branit će Jovan Ajduković. Nekad SDSS-ovac, za bivšu stranku i Pupovca i nema riječi hvale.

'Ja ih nazivam srpskim štetočinama, i stranku i najobičnije udruženje građana SNV jer uzimaju sredstva koja im ne pripadaju nego pripadaju zajednici', kazao je Jovan Ajduković.

Ajduković je jedini srpski političar koji zadnjih deset godina odaje počast žrtvama Ovčare. I smatra kako političke stranke srpske manjine u Hrvatskoj nisu potrebne.

'Da li ste vi vidjeli da političku stranku u Hrvatskoj imaju Talijani možda, Česi, Albanci? Nemaju. Šta će Srbima to? Idemo biti članovi jakih političkih opcija da li je to HDZ, da li je to SDP, HDSSB, uopće nije problem', kazao je Ajduković.

Na izborima je prvi put Demokratski savez Srba. Koji također čine bivši SDSS-ovci. Srđan Milaković upozorava kako se pod vodstvom njegove bivše stranke, srpska politika već godinama ne mijenja.

'Da li možete vjerovati da je 2002. godine programski cilj bio povratak penzija penzionerima, i da je 2016. taj cilj identitičan opet u programskim aktima?', rekao je Srđan Milaković, Demokratski savez Srba.

Milorad Pupovac odgovara kako se s bivšim članovima ne treba zamarati, iako je iza njegove stranke, kaže, pakleno razdoblje.

'Kad mi kažemo da se borimo protiv straha oni kažu da mi proizvodimo strah. To je tipična desničarska retorika, svojstvena hrvatskoj desnici pa sada svojstvena i ovim našim jučerašnjim kolegama', kazao je Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a.

Boljitak srpske manjine, uvjeravaju, na prvom im je mjestu. Kome najviše, u nedjelju će procijeniti birači.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene