447664
447664
447664
447664
447664

Vučić i Pupovac za smirivanje tenzija između Hrvatske i Srbije

  • , 23.08.2016., 17:14
  • Autor:
  • komentara

Komunikacija Beograda i Zagreba je opterećena tenzijama koje treba otkoloniti, suglasili su se u utorak u Beogradu srbijanski premijer Aleksandar Vučić i predsjednik Srpskog narodnog veća (SNV) u Hrvatskoj Milorad Pupovac.

 
 
 
 
Aleksandar Vučić i Milorad Pupovac (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL)
Aleksandar Vučić i Milorad Pupovac (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL)

Komunikacija Beograda i Zagreba je opterećena tenzijama koje treba otkoloniti, suglasili su se u utorak u Beogradu srbijanski premijer Aleksandar Vučić i predsjednik Srpskog narodnog veća (SNV) u Hrvatskoj Milorad Pupovac.

U priopćenju nakon razgovora Vučića i Pupovca, navodi se stajalište predsjednika Vlade Srbije da se "sva sporna pitanja u odnosima dviju država rješavaju međudržavnim dijalogom, uz uvažavanje argumenata obiju strana, bez javnih konfrontacija".

Pupovac je, kako se navodi, zahvalio premijeru Vučiću na takvom opredjeljenju i prenio mu potporu srpske zajednice u Hrvatskoj za smirivanje tenzija koje poslednjih dana opterećuju odnose dviju država.

Pupovac je podržao i "spremnost srpskog premijera da se u što skorije vrijeme sastane s hrvatskim dužnosnicima".

Pupovac je istaknuo "političku važnost i dobrobit koju je imao Vučićev nedavni susret i razgovor s predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović o pitanjima položaja nacionalnih manjina - Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji", navodi se u priopćenju iz vladina ureda za medije. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se