Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počela predizborna kampanja

Otkrivamo: Koji su aduti oporbe, a koji vlasti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbori su počeli. Pravi aduti se još ne otkrivaju no već je jasno tko će i kako pokušati pridobiti birače. Aktualna oporba spremna je i na, ne tako lijepa, obećanja.

Šef oporbe Zoran Milanović sve je aktivniji. Na svaki njegov istup reagira netko iz vrha HDZ-a. To je i više nego pravi znak da je kampanja počela. Ni današnje okupljanje lijeve koalicije premijerka nije izbjegla prokomentirati.

Pročitajte i ovo Predsjednički izbori u Rusiji Predsjednički izbori FOTO Posljednji je dan izbora u Rusiji, održavaju se i na okupiranim ukrajinskim teritorijima: Oporba pozvala ljude na prosvjed, strahuje se od uhićenja Raspuštanje Sabora - 1 Ususret izborima Sabor se raspušta: Ovo su teme o kojima neće raspravljati

'To samo pokazuje da postoji veliki strah od pobjede HDZ-a', rekla je premijerka Kosor. I uz ovakve izjave premijerka tvrdi da je kampanje još daleko. No oporba naveliko prikuplja glasove. 'Program promjena kretanja stvari u Hrvatskoj', kaže Zlatko Komadina, potpredsjendik SDP-a.

'Promjenimo vlast i da na vlast dođe nova garnitura koja će bolje upravljati resursima Hrvatske', kaže Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a. Hrvatskoj treba bolja vlast, promjene i oštra ruka, no dosada su naše kampanje bile pune lažnih obećanja. 'Uvijek treba govoriti istinu bila ona grublja, uvijek treba govoriti nikada nismo govorili da je lonac pun ako je bio prazan', dodaje Hrelja.

Koja je HDZ-ova taktika?

No jesu li građani spremni na iskrenost. 'Građani znaju da je hrvatska 8 godina išla u krivom smjeru da treba stvoriti uvjete za nova radna mjesta povečati efikasnost', ističe Zlatko Komadina, potpredsjendik SDP-a.

HDZ-ova taktika bit će očekivani nastavak dosadašnje politike. 'Prije svega velikom željom da završimo pregovore da gospodarski jačamo i borimo se s korupcijom što znači i naš  se program može nazrijeti. Bit će puno dobrih prijedloga hnaravno prijedloga biračima kada za to dođe vrijeme', kaže Kosor.

Lijeva koalicija svaku će priliku koristiti da aktualne vladajuće optuže za pljačku, a već sada za pritvorenog bivšeg premijera govore da iza rešetaka mirnije spava od HDZ-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene