Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U protekla 24 sata u Hrvatsku je balkanskom izbjegličkom rutom stiglo 3230 osoba, među kojima nije bilo ekonomskih migranata, rekao je u subotu glasnogovornik policije Domagoj Džigumović i napominuo da se još ne može govoriti o smanjenju intenzitetu ulazaka.


"Ovo je manji broj nego uobičajeno, ali smo imali proteklih dana i do devet tisuća ulaza, pa još ne možemo govoriti o smanjenju inteziteta", rekao je glasnogovornik policije Domagoj Džigumović na redovnoj konferenciji za novinare u tranzitnom centru za izbjeglice u Slavonskom Brodu. Među osobama koje su u protekla 24 sata na putu prema zapadnoj Europi ušle u Hrvatsku, nisu zabilježene one koje pripadaju kategoriji ekonomskih migranata, rekao je.

Vezani članci Slika nije dostupna U Slavonski Brod stižu migrantima Slika nije dostupna IZBJEGLICE U HRVATSKOJ Od ponoći do 15 sati stiglo gotovo 6000 izbjeglica, dosad ukupno 309.578 migranata

Od izbijanja izbjegličke krize kroz Hrvatsku je do sada prošlo više od 425 tisuća osoba, a ulaz izbjeglica iz Srbije nakon registracije u Šidu i njihov odlazak prema Sloveniji protiču bez problema, kazao je Džigumović.

HVALI SE ŽICOM 'Prvi sam predlagao postavljanje ograde, sad nas svi dobro razumiju'

U redovitom izvješću Ministarstva unutarnjih poslova, navodi se da je od ponoći do 9 sati u Hrvatsku ušlo 1954 migranta, a u prihvatnom centru u Slavonskom Brodu su u 9 sati bile 1093 osobe. MUP i dalje očekuje veliki pritisak izbjegličkog vala koji dolazi peko Srbije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook