Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je u Hrvatskom saboru izaslanstvo Poslaničke grupe prijateljstva s Hrvatskom u Narodnoj skupštini Republike Srbije na čelu s njenim predsjednikom Jankom Veselinovićem, priopćeno je iz Ured predsjednika Sabora.


Izaslanstvo Narodne skupštine Republike Srbije boravi u službenom posjetu Hrvatskoj na poziv saborske Hrvatsko-srpske skupine prijateljstva. Predsjednik Sabora je s članovima srbijanskog parlamentarnog izaslanstva razgovarao o odnosima Hrvatske i Srbije te o nastavku parlamentarne suradnje, od koje se očekuje da potakne tješnju suradnju dvije susjedne države i na drugim područjima, nastavlja se u priopćenju. U razgovoru je istaknuto kako su Srbija i Hrvatska kao susjedne zemlje upućene jedna na drugu, a njihovi politički odnosi imaju i širi kontekst. Potvrđena je i volja obiju strana da se razgovara o svim otvorenim pitanjima u cilju njihovog rješavanja.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Tomašić 'opalila' po Europskom parlamentu: 'Godina dana je bila sasvim dovoljna!' Slika nije dostupna FOTO Bogati Katar potpisao ugovor s Hrvatskom

Na sastanku je poseban naglasak stavljen na važnost zaštite hrvatske manjine u Srbiji i srpske manjine u Hrvatskoj, na kojima se, kako je rečeno, najčešće prelamaju teškoće u odnosima Hrvatske i Srbije, dodaje se u priopćenju. Predsjednik Sabora je podsjetio na hrvatski ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina, te je ukazao na to da su teškoće u njegovoj provedbi materijalno-financijske prirode, a nisu posljedica nedostatka političke volje. Na kraju razgovora predsjednika Sabora Luke Bebića s predsjednikom Poslaničke grupe prijateljstva s Hrvatskom Jankom Veselinovićem i ostalim članovima izaslanstva zaključeno je kako je suradnju hrvatskog i srbijanskog parlamenta potrebno podići na višu razinu, stoji na kraju priopćenja. (Hina)