Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iz Hrvatske najviše deportiranih Albanaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prihvatni centar za strance u Ježevu prošle je godine udomio 1719 stranaca koje su sudovi protjerali iz Hrvatske, ali ih nije bilo moguće odmah prisilno udaljiti, izvijestili su danas iz MUP-a.

I dalje se najviše iz Hrvatske protjeruju državljani Albanije, Srbije, Crne Gore, Turske, Moldavije, Rumunjske i Makedonije.

Pročitajte i ovo Ana Dorotić Čaljkušić većina nije ugrožena Puljak ostao bez vijećnice: Dorotić Čaljkušić dala ostavku i istupila iz stranke Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova RH kod Karlovca Ministar Božinović u centru za registraciju migranata: "Naglasak je na hvatanju krijumčara"

Od 1719 stranaca, koliko ih je prihvatio MUP-ov Prihvatni centar, 1626 je muškaraca, 83 žene i desetero djece.

Iz Centra je lani otpušteno 1714 stranaca, većina njih zbog prisilnog udaljenja, dok su ostali prijevremeno otpušteni ili su
napustili Centar zbog proteka vremena smještaja.

Dva stranca pobjegla su iz bolničkih ustanova u kojima su se liječila.

Lani je Centar obavio i 14 preprata autobusom iz Hrvatske za Srbiju, Crnu Goru, Kosovo i Albaniju. Na taj je način udaljen 521 stranac.

U Prihvatni centar za strance u Ježevu smještaju se stranci kojima su sudovi, prekršajni ili kazneni, izrekli pravomoćne mjere protjerivanja iz Hrvatske, a koji se ne mogu odmah prisilno udaljiti.

Centar prihvaća i smješta strance, sudjeluje u postupcima utvrđivanja njihova identiteta te organizira i provodi prisilna udaljenja stranaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene