Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Viša inspektorica zaštite okoliša Vukovarsko-srijemske županije Dubravka Vlahović potvrdila je da je u Bošnjačkoj ulici u Županji znatno onečišćen okoliš zbog istjecanja velike količine mazuta iz napuštene cisterne.


Cisterna se, naime, godinama nalazila napuštena u županjskom predgrađu, a mazut je istekao kad je nepoznata osoba pokušala izrezati cisternu.

Vezani članci Traktorska nesreća Tragedija kod Siska: Vozač (68) poginuo u prevrtanju traktora s cisternom Sanacija onečišćenog područja Zrmanje - 3 Počelo čišćenje Zrmanje zagađene mazutom: Radovi vrijedni gotovo 1,4 milijuna kuna trebali bi uskoro biti gotovi

Mazut u Bošnjačkoj ulici u Županji počeo je istjecati još prije
nekoliko dana, rekla je viša inspektorica zaštite okoliša Vlahović, napomenuvši da je dojavu anonimne osobe o tom onečišćenju zaprimila jučer te je naložila da se ugroženo područje očisti, što bi trebalo biti gotovo do subote.

Inspektorica procjenjuje kako je iz cisterne isteklo oko pet tona mazuta koji je pokrio 40-ak četvornih metara prostora. Čišćenje obavlja županjsko komunalno poduzeće "Hrgovčić".

Policija je obavila očevid te je u tijeku kriminalistička istraga
kako bi se utvrdio vlasnik cisterne i pronašla osoba koja je cisternu pokušala rezati, rekao je Tomislav Iljić iz vukovarsko-srijemske Policijske uprave.