Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crpkama iscrpljena voda

Iz broda 'ROCK 1' začepljeno puknuće i spriječen dotok mora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lučka ispostava Vela Luka javila je u subotu Nacionalnoj središnjici za traganje i spašavanje na moru da je brod 'ROCK 1' panamske zastave prijavio prodor mora i traži pomoć, nakon čega su dopremljene crpke kojima je iscrpljena voda, a zatim je začepljeno puknuće i spriječen dotok mora, priopćilo je danas Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Prodor mora članovi posade primijetili su u petak, 6. ožujka oko 21 sat na poziciji sjeverno od otoka Palagruže, te je zapovjednik brod okrenuo prema obali, a Lučka kapetanija Dubrovnik mu je zbog nevremena odobrila sidrenje u Vela Luci.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Ilustracija Poslano upozorenje Zamućen izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

S obzirom da se brod nalazio na sidrištu Vela Luke, koja je i inače mjesto zakloništa, odobren mu je ostanak do popravka. U subotu su na brod dopremljene crpke vatrogasaca kojima je iscrpljeno more iz prostora na kojem je puknuo trup broda i uz pomoć ronioca, posade i mjesne tvrtke za održavanje i popravak brodova Porat d.o.o. začepljeno je puknuće i zaustavljen prodor mora.Kako nema opasnosti za okoliš', oko broda nisu postavljene plutajuće brane.

Brod su u subotu pregledali inspektori sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Dubrovnik, te su privremeno oduzeli brodske isprave i izdali zabranu isplovljenja do popravka u najbližem brodogradilištu uz određene uvjete plovidbe. Na brodu se nalazi 11 članova posade. Zapovjednik je hrvatski državljanin Miljenko Žagar, a ostali su devet Ukrajinaca i Crnogorac. Na palubi broda dužine 120 metara nalazi se katamaran težine 40 t koji je 'ROCK 1' prevozio iz Splita u Mesinu u Italiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene