Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši premijer Ivo Sanader u utorak nije došao na ponovljeno suđenje u slučaju Fimi media, jer je dan ranije zadržan na bolničkim pretragama pa su otkazane čak četiri zakazane rasprave, a suđenje će se nastaviti 7. studenoga.


Iz dokumentacije koju je sudu predao njegov odvjetnik Čedo Prodanović, Sanader je u bolnici zbog pretraga otečenih limfnih čvorova.

Vezani članci Ivo Sanader (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) - 3 "Krše se moja ustavna prava": Sanader dobio branitelja po službenoj dužnosti jer se odvjetnici nisu pojavili na sudu Slika nije dostupna Bivši premijer tvrdi da se postupak protiv njega temelji na lažnim dokazima

Sanaderova su suđenja i ranije odgađana zbog njegovih raznih zdravstvenih problema.

Na četiri odgođena ročišta, ranije zakazana za 17. 18. 24. i 25. listopada, trebalo je biti ispitano 20 svjedoka.

Uz bivšeg premijera Sanadera na optuženičkoj klupi u ovom slučaju je i HDZ kao prva stranka optužena za korupciju, nekadašnji stranački rizničar Mladen Barišić, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak, nekadašnja HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka, odbacili optužbe za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki te punjenje "crnog stranačkog fonda" preko marketinške agencije Fimi media. (Hina)