Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U kolijevci kulture

Ivo Josipović posjetio franjevački samostan u Širokom Brijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ovdje je kolijevka kulture i vjere u Hercegovini, s ogromnim utjecajem ne samo na Hrvate', rekao je Josipović.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović posjetio je u utorak u Širokom Brijegu tamošnji franjevački samostan, riznicu i galeriju s bogatim kulturnim blagom, te je ustvrdio da taj samostan predstavlja kolijevku kulture u Hercegovini.

Pročitajte i ovo Ivo Josipović, bivši predsjednik "Nisam optimist" Josipović o sukobu predsjednika i premijera: "Ne bi trebali zajedno tulumariti, ali bi se morali dogovoriti o važnim pitanjima" Ivo Josipović Uskoro premijera "Povukao sam se na selo i izolirao od svega": Bivši predsjednik napisao operu o ubojstvu koje je šokiralo svijet

Josipovića su u franjevačkom samostanu u Širokom Brijegu dočekali gvardijan samostana fra Tomislav Puljić, župnik fra Stipe Biško te fra Vendelin Karačić koji mu je govorio o povijesti grada i crkve te mu pokazao franjevačku riznicu i franjevačku galeriju.

Josipović je u izjavi za medije rekao kako je impresioniran viđenim.

'Ovdje je kolijevka kulture i vjere u Hercegovini, s ogromnim utjecajem ne samo na Hrvate. Ovdašnja tradicija ima i europski utjecaj. Ovdje u muzeju imate neprocjenjiva blaga i bogatu ostavštinu', rekao je Josipović za medije.

'Nezamisliv mi je Šengenski zid između Hrvatske i BiH'

Pri tome je dodao da je glasovita širokobriješka gimnazija odškolovala mnogobrojne znamenite osobe koje su zauzele važna mjesta u BiH i Hrvatskoj.

Nakon Širokog Brijega Josipović je svoj posjet Bosni i Hercegovini završio u Livnu gdje se sastao s predsjednikom vlade HBŽ-a Brankom Ivkovićem te razgovarao s građanima Livna.

Tijekom dana Josipović se u Mostaru susreo s hrvatskim članom BiH Predsjedništva Draganom Čovićem te je u amfiteatru Sveučilišta u Mostaru studentima održao predavanje o hrvatskoj vanjskoj i sigurnosnoj politici. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene