Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raskol u SDP-u

Baldasar: Ostavku neću dati, Milanović se služi gebelsovskim metodama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Predsjedništvo SDP-a u subotu raspustilo organak Gradske organizacije SDP-a u Splitu, gradonačelnik i predsjednik splitskog SDP-a Ivo Baladasar u ponedjeljak je dao izjavu za novinare na Marjanu.

'Odluka nije neočekivana, tajming je. Sam datum, na sv. Duju me razočarao. To je još jedna poruka prema nama. Žao mi je mojih kolega iz grada, oni su to doživjeli vrlo teško. Ja sam očekivao da će me smijeniti s mjesta predsjednika stranke i da će me potom izbaciti iz stranke', kazao je Ivo Baldasar te dodao kako neće dati ostavku ne mjesto splitskog gradonačelnika.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija''

'Jedan dio ljudi će se vratiti, ali ja neću. Ja ću ići svojim putem. Peđa Grbin je bio u pravu kad je rekao da se naše vrijednosti razlikuju. Ja sam europski socijaldemokrat, ja sam vidio što je to vani. Zoran Milanović je pokazao što on misli da je demokracija, a vidite što je ostalo od svih obeaćanja da neće biti revanšizma. Sadašnji SDP je dokazao da ne zna što je demokracija. Prvo su izbačeni kolegi iz Požege i sad ovo. Raspustiti organizaciju zbog mene...', kazao je Baldasar.

Gebelsovske metode

'Mi u Splitu imamo financijski potpuno stabilnu situaciju i s tim smo ušli kao s kapitalom za lokalne izbore. Ja potpuno miran predajem organizaciju', kazao je Baldasar te dodao kako će se kandidirati opet. 'Jedan dio koji će se sigurno htjeti vratiti u SDP sigurno će htjeti podržati moje projekte, kao što je kupoprodaja zemljišta, GUP i proračun. Bit ću nestranački kandidat. Sa sigurnosšću vam mogu reći da neću ići ni u jednu desnu stranku. Ja jesam autohtoni SDP-ovac. Nisam bio u partiji... Metode su takve da se vraćamo u neko drugo vrijeme'.

'Nikada nisam usporedio Milanovića s ratnim zločincem nacističke Njemačke, samo sam rekao da se služi metodama koje su gebelsovske. Nikada nisam rekao ništa pozitivno o ustašama. Ali ponovite jednu laž sto puta, to je gebelsovska metoda. Povezivalo me se s ustaštvom, a ja sam jedini reagirao na postrojavanje Glavaševe sokolske garde, dok su drugi šutjeli', kazao je Baldasar.

Na pitanje događa li se raskol u SDP-u Baldasar je kazao kako to ne može reći. 'Samo je ugušena demokracija. Ne možete drugu po veličini organizaciju i najbolje organiziranu ovako penalizirati'.

Nije nepoznato da je i Baldasar, SDP-ov gradonačelnik Splita otvoreno kritizirao vodstvo i na unutarstranačkim izborima bio zagovornik Zlatka Komadine u njegovoj utrci za šefa SDP-a.

'Zvao me Zlatko, njega je ovo iznimno pogodilo, on je veteran u stranci, puno je više vezan za SDP nego ja. Čuo sam se i s Davorom Bernardićem'.

Podsjetimo, više od dva i pol sata predsjedništvo SDP-a u subotu je raspravljalo o aktualnim temama u državi, o odnosima između partnera vladajuće koalicije, MOST-a i HDZ-a, koji potresaju zemlju. Ali ipak više su vremena posvetili unutarstranačkoj situaciji te je donesena odluka o raspuštanju splitskoga ogranka.

Ivo Baldasar u subotu na Dan grada i blagdan sv. Duje nije želio komentirati tu odluku vodstva stranke o raspuštanju splitskog ogranka. Predsjedništvo SDP-a imenovalo je povjerenika te Glavnom odboru stranke predložilo da raspusti gradsku organizaciju SDP-a u Splitu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene