Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Baldasar o Ostojiću

BURNO NA SJEDNICI SDP-A 'Razgovaralo se o tome da mu se pokaže prstom prema vratima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Baldasar poručio kako je nakon poraza na europskim, lokalnim i parlamentarnim izborima, vrijeme za promjene u vrhu SDP-a.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, nakon glavnog odbora SDP-a poručio je kako Zoran Milanović ne smije više biti na čelu stranke. Nakon poraza na europskim, lokalnim i parlamentarnim izborima, vrijeme je za promjene u vrhu SDP-a, smatra Baldasar.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Objava na Facebooku Milanović poručio: "Hrvatska ne može podnijeti još četiri godine Plenkovićeve vlasti" Zoran Milanović i Andrej Plenković komentar Lane Ružičić Izbori u srijedu: Kako ćemo spojiti? Što će biti s autobusima? Ovoga me najviše strah

Poručio je kako je na sjednici bilo burnih rasprava i povišenih tonova, ali je sve ipak završilo vrlo tolerantno. Posebno se osvrnuo na komentar Ranka Ostojića, poručivši mu kako je ovaj put prešao svaku granicu.

'Gospodin Ostojić je prešao svaku granicu sa svojom izjavom i nije mu to prvi put. Da je netko drugi, vjerojatno bi se već razgovaralo o tome da mu se pokaže prstom prema vratima. Kao što se meni čim sam spomenuo odgovornost neki počeli govoriti na taj način. U tome i je ta razlika, mi koji podržavamo Komadinu i zalažemo se za to da svatko može govoriti, podnijet ćemo i vrijeđanje, ali ne želimo da se nastavi na ovaj način', poručio je Baldasar.

Ususret unutarstranačkim izborima u SDP-u, napeto ozračje i na posljednjem stranačkom sastanku u Splitu. Sutra je i Gradsko vijeće. Hoće li koji vijećnik otkazati poslušnost u glasovanju o povećanju prireza? Zbog milijunskih minusa, gradonačelnik najavljuje i prodaju nekretnina u vlasništvu grada.

Ovih dana bio je SDP-ov stranački sastanak u Splitu. Neslužbeno, bilo je nervoze i svađe oko Komadine i Milanovića.

'Ma mi smo vam Dalmatinci, svašta kažemo, ali sve je na kraju pomireno', rekao je Boris Ćurković, predsjednik Gradskog vijeća Split.

No, građanima su sada važniji problem milijunske obaveze grada. I ako se izglasa veći prirez građanima , uprihodit će se 16 milijuna kuna, što neće biti ni blizu dovoljno za krpanje proračuna pa gradonačelnik najavljuje prodaju gradskih nekretnina, za početak iz centra iako još ne govori kojih.

'Imamo nekoliko atraktivnih prostora od kojih više štete nego koristi. Ima stanova u kojima ljudi žive pa ćemo ponudit otkup', rekao je Baldasar.

'Najlakše je prodat obiteljsko srebro, oni koji ne znaju upravljat. Od 800 gradskih prostora, 600 ih je u najmu, a od toga pola nije pokriveno nikakvim ugovorom', rekla je Marijana Puljak iz inicijative Pametni grad.

300 prostora drže udruge, a 180 ih je upitno, kaže gradonačelnik i tu najavljuje čišćenje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene