Ivica Todorić (Foto: Sanjin Strukić/Pixsell)
Ivica Todorić (Foto: Sanjin Strukić/Pixsell) Foto: Sanjin Struki?/Pixsell

Odlazak Gorana Marića, još jednog ministra u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je danas i Ivica Todorić na svom blogu.Todorić kaže da je ovo Plenkovićev kraj te da će vrlo brzo morati preuzeti odgovornost za zločin kojijepočinio nad hrvatskim narodom i državom.


"Iza mene su stotine objavljenih dokumenata i dokaza nedvojbene korupcije Andreja Plenkovića i njegovih, kako oslovljava članove svoje zločinačke organizacije, ministara. Rušenje tih takozvanih ministara, kao i na proziran način iznuđene njihove nevoljke ostavke, samo su dokaz neodržive politike sazdane na kriminalu za kojeg je, naravno, znao i onaj tko ih je predložio i imenovao ministrima - premijer Plenković", piše Ivica Todorić na svom blogu.

Vezani članci Ivica Todorić izašao iz Remetinca (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Sloković misli da bi suđenje Todoriću moglo početi u veljači, bivši šef Agrokora obrušio se na premijera Ivica Todorić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Potvrđena prva optužnica protiv Ivice Todorića, tereti ga se da je oštetio Agrokor za 1,25 milijuna eura

Todorić kaže da Plenković nije sam smijenio svoje ministre jer su oni njegova slika. "Slika koja silaskom s trona prestaje biti zaštićena političkim plaštom premijera već postaje lovina i meta. A pitanje je tko će pristati biti meta i štititi svojeg pokrovitelja i političkog zaštitnika", kaže bivši vlasnik bivšeg Agrokora i aktualna meta istražitelja u tri istrage.

Uvjere je, kaže da će većina spomenutih postati pokajnici i otvarati potpuno nove i još nepoznate kriminalne stranice iza kojih stoji premijer zemlje s najlošijim ekonomskim i socijalnim pokazateljima u EU.

U svom podužem postu objašnjava politička i ekonomska zbivanja u zemlji, spominje prevaru birača i besramnu kupovinu glasova, rejting premijera, istrage koje USKOK vodi protiv političara...

"HDZ-ovi ministri u vladi redom Damir Krstičević, Gabrijela Žalac, Zdravko Marić, Martina Dalić, Goran Marić, Lovro Kuščević, Tomislav Tolušić jedni za drugim prepuni su afera s ozbiljnim naznakama kriminalnih radnji. Svi su oni redom osobni izbor premijera Plenkovića", kaže Todorić, podsjećajući da se za Gorana Marića u zadnji trenutak izmislilo ministarstvo.

Nije propustio opet spomenuti ni grupu Borg za koju kaže da je veća od svih afera i aferica zajedno. 

"Zašto premijer nije istovremeno reagirao na indicije o kriminalu Martine Dalić, Lovre Kuščevića i Gorana Marića ali i na ozbiljne dokaze protiv Gabrijele Žalac i Tomislava Tolušića? Ponavljam odgovor koji je vrlo jednostavan i jasan - zato jer oni znaju za kreiranje Grupe Borg, znaju za otimanje milijardi (i državnih i mojih i novaca malih dioničara) kroz neviđeni, bestijalni kriminal u Agrokoru", piše Todorić.

Zaključuje da će najavljena rekonstrukcija Vlade zapravo biti kapitulacija. "Ovo nije početak kraja Plenkovića, to je kraj. Andrej Plenković je u užasnom strahu jer će se vrlo brzo morati suočiti s činjenicama i preuzeti odgovornost za zločin koji je počinio nad Hrvatskim narodom i Državom. Gospodine Plenkoviću za kriminal ćete odgovarati i zato jer kriminal nije stranka, kriminalci imaju ime i prezime, njihova su djela samo njihova", poručuje Todorić premijeru, dodajući da o zastari ne mora razmišljati jer će "za ono što je Plenković učinio u Agrokoru" nastupiti tek za 18 godina.

Kontroverzna fotka golišave milijarderke skupila više od 10 milijuna lajkova, ali i mnoge negativne reakcije