Ivica Todorić (Foto: Sanjin Strukić/Pixsell)
Ivica Todorić (Foto: Sanjin Strukić/Pixsell) Foto: Sanjin Struki?/Pixsell

Odlazak Gorana Marića, još jednog ministra u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je danas i Ivica Todorić na svom blogu.Todorić kaže da je ovo Plenkovićev kraj te da će vrlo brzo morati preuzeti odgovornost za zločin kojijepočinio nad hrvatskim narodom i državom.


"Iza mene su stotine objavljenih dokumenata i dokaza nedvojbene korupcije Andreja Plenkovića i njegovih, kako oslovljava članove svoje zločinačke organizacije, ministara. Rušenje tih takozvanih ministara, kao i na proziran način iznuđene njihove nevoljke ostavke, samo su dokaz neodržive politike sazdane na kriminalu za kojeg je, naravno, znao i onaj tko ih je predložio i imenovao ministrima - premijer Plenković", piše Ivica Todorić na svom blogu.

Vezani članci Ivica Todorić izašao iz Remetinca (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Sloković misli da bi suđenje Todoriću moglo početi u veljači, bivši šef Agrokora obrušio se na premijera Ivica Todorić (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL) Zbog neuredne dostave poziva odgođena sudska odluka o prvoj optužnici protiv Todorića

Todorić kaže da Plenković nije sam smijenio svoje ministre jer su oni njegova slika. "Slika koja silaskom s trona prestaje biti zaštićena političkim plaštom premijera već postaje lovina i meta. A pitanje je tko će pristati biti meta i štititi svojeg pokrovitelja i političkog zaštitnika", kaže bivši vlasnik bivšeg Agrokora i aktualna meta istražitelja u tri istrage.

Uvjere je, kaže da će većina spomenutih postati pokajnici i otvarati potpuno nove i još nepoznate kriminalne stranice iza kojih stoji premijer zemlje s najlošijim ekonomskim i socijalnim pokazateljima u EU.

U svom podužem postu objašnjava politička i ekonomska zbivanja u zemlji, spominje prevaru birača i besramnu kupovinu glasova, rejting premijera, istrage koje USKOK vodi protiv političara...

"HDZ-ovi ministri u vladi redom Damir Krstičević, Gabrijela Žalac, Zdravko Marić, Martina Dalić, Goran Marić, Lovro Kuščević, Tomislav Tolušić jedni za drugim prepuni su afera s ozbiljnim naznakama kriminalnih radnji. Svi su oni redom osobni izbor premijera Plenkovića", kaže Todorić, podsjećajući da se za Gorana Marića u zadnji trenutak izmislilo ministarstvo.

Nije propustio opet spomenuti ni grupu Borg za koju kaže da je veća od svih afera i aferica zajedno. 

"Zašto premijer nije istovremeno reagirao na indicije o kriminalu Martine Dalić, Lovre Kuščevića i Gorana Marića ali i na ozbiljne dokaze protiv Gabrijele Žalac i Tomislava Tolušića? Ponavljam odgovor koji je vrlo jednostavan i jasan - zato jer oni znaju za kreiranje Grupe Borg, znaju za otimanje milijardi (i državnih i mojih i novaca malih dioničara) kroz neviđeni, bestijalni kriminal u Agrokoru", piše Todorić.

Zaključuje da će najavljena rekonstrukcija Vlade zapravo biti kapitulacija. "Ovo nije početak kraja Plenkovića, to je kraj. Andrej Plenković je u užasnom strahu jer će se vrlo brzo morati suočiti s činjenicama i preuzeti odgovornost za zločin koji je počinio nad Hrvatskim narodom i Državom. Gospodine Plenkoviću za kriminal ćete odgovarati i zato jer kriminal nije stranka, kriminalci imaju ime i prezime, njihova su djela samo njihova", poručuje Todorić premijeru, dodajući da o zastari ne mora razmišljati jer će "za ono što je Plenković učinio u Agrokoru" nastupiti tek za 18 godina.

Kontroverzna fotka golišave milijarderke skupila više od 10 milijuna lajkova, ali i mnoge negativne reakcije