Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuje definitivan tekst zaključaka

Babić: Mislim da se primičemo radikalizaciji štrajka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik jednog od dva sindikata koji su organizirali štrajk u bolnicama Ivica Babić napustio je razgovore o prekidu štrajka u Ministarstvu zdravlja oko 15:30 sati nakon čega je novinarima izjavio kako misli da se primiču radikalizaciji štrajka.

Babić je novinarima rekao da očekuju da dobiju definitivan tekst zaključaka nakon čega će znati odgovoriti je li na današnjem sastanku u Ministarstvu zdravlja ostvaren pomak vezan uz njihove zahtjeve.

'Što se tiče nas dogovora nema, ministar se nije očitovao o našim zahtjevima', kazao je Babić koji je sastanak napustio oko 15:30, kako je ranije najavio novinarima.

Dodao je da ne zna kakvi će biti zaključci s kojima će, kad ih dobije, upoznati štrajkački odbor, a o daljnjim akcijama javnost će izvijestiti sutra u 10 sati na konferenciji za novinare.

'Idem nastaviti drugi dio štrajkačkog odbora koji će donijeti definitivnu odluku kako, na koji način, što i dokle', kazao je.

>> Ostojić i Abveršek potpisali protokol, dogovor mora pasti do 15. listopada

Upitan hoće li zaustaviti akcije kazao je da treba pričekati da to proanalizira s glavnim štrajkačkim odborom. Napomenuo je, da su prije štrajka donijeli dokument i da ostaju pri svojim zahtjevima prema ministru od kojeg traže da se u pisanoj formi izjasni o tome što prihvaća i što ne prihvaća, o čemu bi onda nastavili pregovarati.

'To je uvjet za prekid štrajka koji smo pokrenuli zbog kolektivnog ugovor'. Na današnjem sastanku je, kaže, dobio preliminarne zaključke, koji po njegovom mišljenju, izlaze iz tog okvira.

U Ministarstvu je na sastanku ostala predstavnica drugog sindikata koji sudjeluje u štrajku - Sindikata medicinskih sestara i tehničara Anica Prašnjak.

Babić je rekao da su dva sindikata činjenično zajedno u štrajku, ali da su to formalno dva odvojena štrajka kako bi, dođe li do različitih interesa, mogli odvojeno nastupati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Štrajk ide dalje Ministar Ostojić: Postignut je vidljiv pomak! Sindikalac Babić: Prijedlog je sramotan! Slika nije dostupna Najduži štrajk Posljedice štrajka liječnika sve veće: 'Pacijenti, strpite se još malo'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene