Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavljaju se pregovori

Ostojić i Abveršek potpisali protokol, dogovor mora pasti do 15. listopada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravlja Rajko Ostojić i predsjednica SSZSS-a, Spomenka Abveršek, potpisali su protokol, kojim se obvezuju dogovoriti oko novog Kolektivnog ugovora do 15. listopada.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić, dogovorio je sa sindikatom Spomenke Abveršek (SSZSS), kako će se pregovori nastaviti sutra te da će se obje strane nalaziti i dvaput tjedno, ili još češće ako bude potrebno.

Pročitajte i ovo Davor Božinović prepucavanja zbog Dodika Božinović prozvao Milanovića: "Uvrijedio je i ponizio policiju" Slika nije dostupna Neslužbeno se doznaje Čistka u SDP-u: Rajko Ostojić, Maras, Brumnić i Vukas isključeni iz stranke. Oglasio se Gordan Maras: "Nikada svoje stavove neću prodati za bilo čiju naklonost"

na pitanje što misli da će se dogoditi u pregovorima, Ostojić odgovara kako neij vidovit. 'Nemam čarobnu kuglu i ne znam što će se dogoditi', rekao je ministar, ali i napomenuo kako se neće potpisivati ništa protuzakonito.

>> Ostojić će se danas sastati s čelnicima triju sindikata!

Podsjetimo, u Ministarstvu zdavlja danas oko 10 sati počeli su pregovori o sklapanju Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva s trećim reprezentativnim sindikatom u zdravstvu, Samostalnim sindikatom zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske (SSZSS), koji ne sudjeluje u štrajku liječnika i medicinskih sestara u hrvatskim bolnicama.

Za 14 sati najavljeni su pregovori Ministarstva s druga dva sindikata u zdravstvu koja su u štrajku kako bi se riješila pitanja koja su dovela do njega i dogovorila izlazna strategija iz situacije koja traje već devet dana.

Predsjednica Samostalnog sindikata Spomenka Avberšek jutros je izjavila novinarima prije početka sastanka da ministar očito danas s njihovim sindikatom želi zadovoljiti formu, jer je drugi sastanak zakazan za 14 sati.

'Ostojić mora poštivati zakon, a ne pregovorarati sa sindikatima oko prava iz kolektivnog ugovora koji je sud proglasio ništavnim', rekla je Avberšek optuživši Ministarstvo da vodi paralelne sastanke što je, kaže, van pameti. 'Ako ministar ne štiti zakone i ne poštuje institucije, a to je vlada, Samostalni sinidkat će tužiti i ovu vladu i ovog ministra', rekla je.

Ustvrdila je da se na socijalnom dijalogu o prekidu štrajka moraju riještiti dvije stvari: hoće li kolege prekinuti štrajk i nastaviti pregovore, a sve drugo je nešto što podsjeća na ono što je radio HDZ. 'Zato imam osjećaj da se ponavlja priča bivšeg ministra Darka MIlinovića. Razlike između njih dvojice nema', rekla je Avberšek. (A.P./B.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene