Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar Tomislav Ivić rekao je danas da se na popisu osoba koje Srbija sumnjiči za ratne zločine nalaze četiri osobe iz Hrvatske te da su obaviještene o tome.


Informaciju o tome Hrvatska je dobila od srbijanskog Ministarstva pravde, a svi naši državljani koji su na tom popisu su o tome obaviješteni, kazao je Ivić, a upitan koje su to četiri osobe, nije želio reći.  Zamoljen za komentar slučaja doktorice Vesne Bosanac Ivić je kazao kako je sve o tome rečeno, odnosno da Srbija nije podnijela optužnicu.

Vezani članci Davor Domazet Lošo i Pavao Miljavac Lošo i Miljavac o najavi optužnica iz Srbije: "Njima je najveći zločin hrvatska država" Umirovljeni pilot Danijel Borović Umirovljeni pilot za optužnice iz Srbije saznao iz medija: "Čeka se što će Hrvatska napraviti"

Srbija vodi istragu nad osam osobaJučer je na stranicama DORH-a objavljeno priopćenje u kome se kaže je nakon uhićenja Tihomira Purde srbijansko tužiteljstvo dostavilo podatke o postupcima pred vojnim sudom bivše Jugoslavije. 'Na dostavljenom su popisu navedeni predmeti u kojima je još uvijek otvorena istraga (jer nisu obustavljeni), iz kojih proizlazi kako je postupak u tijeku u odnosu na osam osoba'. Protiv tri osobe s tog popisa - Purde, Petra Janjića i Danka Maslova postupak je obustavljen; jedna je osoba preminula.

>> Bosanac: Tjeralica je nebulozna, jedno se govori, drugo radi

'U odnosu na preostale četiri osobe u srbijanskom Tužilaštvu za ratne zločine vodi se istraga koju su još započeli vojno-pravosudni organi bivše države (Jugoslavije), pa Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku surađuje s Tužilaštvom za ratne zločine Republike Srbije na temelju zaključenog sporazuma između Državnog odvjetništva RH i Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije, u cilju utvrđivanja relevantnih činjenica, koje su potrebne radi donošenja odluka i okončanja postupanja', kaže se tom priopćenju. (Hina)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju