Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četiri osobe

Ivić: Osobe sa srbijanskog popisa obaviještene su o tome

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Tomislav Ivić rekao je danas da se na popisu osoba koje Srbija sumnjiči za ratne zločine nalaze četiri osobe iz Hrvatske te da su obaviještene o tome.

Informaciju o tome Hrvatska je dobila od srbijanskog Ministarstva pravde, a svi naši državljani koji su na tom popisu su o tome obaviješteni, kazao je Ivić, a upitan koje su to četiri osobe, nije želio reći.  Zamoljen za komentar slučaja doktorice Vesne Bosanac Ivić je kazao kako je sve o tome rečeno, odnosno da Srbija nije podnijela optužnicu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Srpsko tužiteljstvo: Nema optužnice Dr. Bosanac: Ne želim dizati buku jer su 'oni' tada sretniji Slika nije dostupna U vojnom zatvoru Kuline Podignute optužnice za ratne zločine u Šibeniku

Srbija vodi istragu nad osam osoba



Jučer je na stranicama DORH-a objavljeno priopćenje u kome se kaže je nakon uhićenja Tihomira Purde srbijansko tužiteljstvo dostavilo podatke o postupcima pred vojnim sudom bivše Jugoslavije. 'Na dostavljenom su popisu navedeni predmeti u kojima je još uvijek otvorena istraga (jer nisu obustavljeni), iz kojih proizlazi kako je postupak u tijeku u odnosu na osam osoba'. Protiv tri osobe s tog popisa - Purde, Petra Janjića i Danka Maslova postupak je obustavljen; jedna je osoba preminula.

>> Bosanac: Tjeralica je nebulozna, jedno se govori, drugo radi

'U odnosu na preostale četiri osobe u srbijanskom Tužilaštvu za ratne zločine vodi se istraga koju su još započeli vojno-pravosudni organi bivše države (Jugoslavije), pa Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku surađuje s Tužilaštvom za ratne zločine Republike Srbije na temelju zaključenog sporazuma između Državnog odvjetništva RH i Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije, u cilju utvrđivanja relevantnih činjenica, koje su potrebne radi donošenja odluka i okončanja postupanja', kaže se tom priopćenju. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene