Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Ivanić-Gradu se od 7. do 9. travnja održava poslovno-gospodarska manifestacija Poslovni uzlet Ivanić-Grada, Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova, Festival igračaka i Festival dječjih zborova, što će grad pretvoriti u "fantastičnu tvornicu zabave i edukacije", najavila je u srijedu Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada.


Niz manifestacija počinje u petak poslovno-gospodarskom temom Poslovni uzlet Ivanić-Grada u Pučkom otvorenom učilištu. Sudionike očekuje besplatna radionica o financiranju iz EU fondova te dvije panel diskusije na temu urbanizacije i turističkog razvoja Ivanić-Grada. Gost manifestacije bit će i ministar turizma Gari Cappelli, stoji u priopćenju.

Vezani članci Diana Prpić Diana Prpić iz Startaj Hrvatska: ''Batelu zamišljam kao svjetski poznati brend, želim ga staviti na stol svakoga kućanstva'' Daljinsko upravljanje Skupo platili igračke na daljinsko upravljanje, a uništili ih u samo nekoliko sekundi

EU projekt koji se provodi u sklopu programa LIFE - Living streets radionice, već je preuzeo dio Ivanić-Grada koji je zatvoren za promet i pretvoren u gradski dnevni boravak. Cilj je promoviranje zaštite prirode i okoliša te ekološke poljoprivrede, a sudionici će na radionicama moći saznati kako sagraditi hotel za kukce ili vertikalni vrt, pokrenuti posao putem grupnog financiranja i sl.

Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova, na kojem sudjeluje više od 50 izlagača, može se posjetiti u subotu i u nedjelju. Među raznovrsnim zabavnim sadržajima su sajam domaćih proizvoda i kulinarske radionice.

Najzabavnije radionice priprema Festival igračaka. "Likovne, robotičke, lego i slične radionice, mađioničarske i kazališne predstave, najzabavnije utrke i turniri, od Alke na tatinim leđima do Oka sokolova i mirne ruke, sigurno će izmamiti obilje smijeha i veselja kod najmlađih, ali i onih malo zrelijih", poručio je organizator.

Glazbu će osigurati Festival dječjih zborova Zagreba i Zagrebačke županije, a na Burzi igračaka stare će se igračke moći zamijeniti za nove ili darivati. (Hina)