Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Održana je tiskovna konferencija Akcije mladih na kojoj je predsjednik Akcije mladih Vjekoslav Rubeša najavio pristupanje Akcije mladih 'Jedinoj opciji', koaliciji stranaka Živi zid i Promijenimo Hrvatsku, te predstavio osnovne smjernice programa Akcije mladih.


U sklopu tiskovne konferencije predstavili su se i nositelj ove koalicije za IX. Izbornu jedinicu i potpredsjednik Akcije mladih Ante Rubeša. U ime Živog zida novinarima se obratio predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić, a u ime Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović.

Vezani članci Ometanje deložacije na Črnomercu Aktivisti Živog zida zbog ometanja deložacija dobivaju velike kazne, a stranka im ne želi pomoći: "Izmanipulirani smo" Slika nije dostupna Političarima smo postavili bitno prvosvibanjsko pitanje, pogledajte njihov odgovor

Sinčić je kazao kako je ušao u politiku da se bori za svoju generaciju te da mu je cilj zaustaviti iseljavanje. 'Svakim danom sve smo jači', rekao je.

'Ovo je danas respektabilan savez, ovo nisu adolescenti, okupljamo mladost i iskustvo', poručio je Lovrinović.

Podsjetili su kako velike stranke najavljuju 180.000 novih radnih mjesta, ali da su takva obećanja gledajući način na koji su do sada radili neodgovorna. 'Sve ovo dosad su bile stranputice, koje su nas dovele na rub ponora', rekao je Lovrinović.

Sinčić je naglasio je kao je lider Mosta Božo Petrov 'bio častan čovjek - to bi bilo 40 mandata, on je izdao treći put i prevario birače.

Poručuju kako 'Akcija mladih' u svim jedinicama ide s njima na izbore 2016. jer imaju iste principe i neće 'surađivati sa štetočinama'.

'Vrijeme demagogije je prošlo, a vrijeme odgovornosti je došlo. Mi pozivamo sve političke protivnike da se sučele na najvažnijim pitanjima', kazali na konferenciji.