Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŽELE POMESTI KONKURENCIJU

'Bilo bi dobro da SDP i HDZ cijelu Hrvatsku obiđu na koljenima, klečeći i mole građane za oprost'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Živi zid, Udruga Franak i stranka Promijenimo Hrvatsku predstavljaju plan aktivnosti u predizbornoj kampanji.

Na otvaranju zajedničkog izbornog stožera predsjednici stranaka Živi zid Ivan Vilibor Sinčić, Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović i član udruge Franak Vlado Iljkić predstavili su koalicijski izborni stožer te plan aktivnosti u predizbornoj kampanji.

Pročitajte i ovo Rijeke pravde Parlamentarni izbori 2024 U SDP-u euforija na spomen mogućeg mandatara - Peđa Grbin poručio: "Ovo nije gotovo!" Ilustracija Mala škola izbora Tko utvrđuje i objavljuje rezultate izbora zastupnika u Hrvatski sabor?

Predstavljeni su vizuali i slogan koalicije koji glasi Jedina opcija. Svaki dan jedna tiskovna konferencija do četvrtka. Sutra planiraju predstaviti prvo novo pojačanje u koaliciji. Partneri i istaknuti pojedinci iz znanstvene zajednice oni su s kojima će se razgovarati o suradnji.

Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida istaknuo je kako je presretan što je nakon pet godina od njegovog angažmana uspio okupiti ono najbolje što ima hrvatsko društvo i snagu koja će pomesti konkurenciju.

'Završilo je vrijeme demagogije, došlo je vrijeme odgovornosti. Svi oni koji su imali priliku - gospodo: došlo je vrijeme odgovornosti. Mi vas nismo nikada štedjeli, sa sjajnim rezultatom mi ćemo vas poraziti i prokazati. Došlo je vrijeme da Hrvatska postane normalna zemlja. I mi ćemo u tome uspjeti', poručio je Sinčić.

Ivan Lovrinović iz stranke Promijenimo Hrvatsku i bivši Mostovac, kazao je kako je danas vrlo sretan i zadovoljan.

'Učinimo nešto, promijenimo stvari jer je postalo neizdrživo u Hrvatskoj. Možemo promijeniti stvari s mladim ljudima koji su proteklih godina svojim tijelima štitili one koje je sustav napustio, koji nisu otišli nego su se odlučili boriti. Živi zid predstavljali su kao anarhiste i pa i redikule, ali to nije tako', kazao je Lovrinović dodavši da su u Promijenimo Hrvatsku okupili znanstvenike i poduzetnike.

Osvrnuo se i na to kako se o izborima govori kao o borbi dva velika giganta, odnosno SDP-a i HDZ-a, kao da nitko drugi ne bi ni trebao izlaziti na izbore.

'To je farsa. Čemu služi takav dvoboj? Ja im poručujem da bi bilo dobro da sve gradove Hrvatske SDP i HDZ obiđu na koljenima i mole građane za oprost za sve što su napravili. Jer smo za 20 godina postali žrtve njihovih vlada. Više je mladosti pobjeglo iz ove zemlje zbog loših politika nego zbog dušmanske puške', poručio je Lovrinović.

Na pitanje hoće li i nakon izbora ostati u oporbi ili postoji mogućnost da uđu u koaliciju kako bi se sastavila vlada, Lovrinović je rekao da nitko od njih nije takav da bi se nekome priklonio zbog funkcija.

Sinčić je odgovorio da se koalicijama sa SDP-om i HDZ-om ne može postići Hrvatska.
'Mi smo za oslobođenje Hrvatske', kazao je.

Ivan Vilibor Sinčić komentirao je odlazak članstva iz varaždinskog Živog zida:

'Tako je pred svake izbore. Aktiviraju se neke paraobavještajne strukture, prije pripremljeni planovi se aktiviraju. Živi zid je pobijedio na svim frontama, jači smo no ikada, imamo 15 tisuća članova. Problematike će uvijek biti. Nećemo se baviti mamcima koje nam bacaju.'

Kad je riječ o pokliču 'Za dom spremni', u koaliciji se slažu da je to pitanje za povjesničare i pravosuđe a ne političare.

'Trebalo bi više napraviti konsenzus, da se donese zajednički stav i da se više hrvatski narod ne dijeli', odgovorio je Vlado Iljkić iz Udruge Franak.

Najavili su zajednički izlazak na parlamentranim izborima u svih 12 izbornih jednica, a uvjereni su da će ostvariti izvrstan rezultat.

'Mi idemo na pobjedu, koalicije sa HDZ-om, SDP-om ili Mostom neće biti', poručio je čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene