Obavijesti Video Pretražite Navigacija
slijedi mu kazna

Saborski zastupnik dobio sina pa šokirao objavom: "Rizik za mene i njegovu majku, inače zubaricu, bio je neprihvatljiv"

Ivan Pernar (Foto: Dnevnik.hr)
Ivan Pernar (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivan Pernar (Foto: Dnevnik.hr) Ivan Pernar (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Davor Pernar (Foto: Dnevnik.hr) Davor Pernar (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Pernar i Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Ivan Pernar na Facebooku se pohvalio da je dobio sina i da ga odbija cijepiti. Naveo je da se dječak rodio u Karlovačkoj općoj bolnici.

Ivan Pernar na Facebooku se pohvalio da je dobio sina i da ga odbija cijepiti. Naveo je da se dječak rodio u Karlovačkoj općoj bolnici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nagli porast Europom hara opasna bolest: Trenutačno je žarište u Hrvatskoj Tim hitne pomoći s majkom i djetetom sretna vijest iz Istre Trudnica nije stigla do bolnice, ekipu hitne dočekao divan prizor: "Bilo je posebno emotivno, super su to napravili"

"Odbili smo da se djetetu daju ikakva cjepiva jer imam loša iskustva s prvim sinom, a naslušali smo se iz prve ruke svakakvih horor priča od drugih roditelje. Cijepljenje sa sobom nosi rizik koji je za mene i njegovu majku Viktoriju, inače zubaricu, bio neprihvatljiv.

Ne vjerujemo u imunitet krda, niti imamo mentalitet krda. Imamo svoje mišljenje i nemamo namjeru popustit pritisku medija i farmaceutske industrije", napisao je Pernar koji je na Facebooku objavio i sliku tek rođenog djeteta. 

Inače, prvo cjepivo bebe dobivaju u rodilištu, odnosno, roditelji su ih obavezni cijepiti do navršene prve godine života. Riječ je o cjepivu BCG protiv tuberkuloze. 

U karlovačkom rodilištu potvrdili su nam da roditelji mogu pismeno zatražiti da se njihovo novorođenče ne cijepi, ali kažu da su to događa vrlo rijetko. Takvi se slučajevi prijavljuju Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. 

Prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti roditelj koji ne izvrši obvezu imunizacije protiv bolesti utvrđenih Programom obveznog cijepljenja djece školske i predškolske dobi kaznit će se novčanom kaznom od 2000 kuna. 

Pored toga, spomenuti Zakon kaže da će za svaku njegovu povredu sanitarni inspektor na licu mjesta naplatiti novčanu kaznu u iznosu od tisuću kuna. 

Prema podacima iz Pernarove imovinske kartice, neto plaća mu je 16.000 kuna, a u rubrici ostali prihodi navodi se da mjesečno prima još i 1500 kuna. 

 

Želim se zahvaliti svom osoblju Karlovačke opće bolnici na vrhunski obavljenom porodu, na ljubavi koju su pružili mojoj...

Posted by Ivan Pernar on Sunday, 11 August 2019

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene