Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradonačelničke ambicije

"AKO HODA KAO PATKA..." Pernar pojasnio kome je lojalan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik Živog zida, Ivan Pernar najavio je mogućnost kandidature za gradonačelnika Zagreba.

Ivan Pernar kazao je da će se kandidirati za gradonačelnika Zagreba na izborima iduće godine ukoliko se 10 posto građana u anketama javnog mnijenja izjasni da ga želi na tom mjestu.

Pročitajte i ovo Ivan Pernar predao krivotvoreni zapisnik Podignuta optužnica protiv Ivana Pernara zbog krivotvorenja statuta Živog zida Ivan Pernar i Ivan Vilibor Sinčić Dosta je pljačke Prepucavanje Sinčića i Pernara na prosvjedu Živog zida: "Jel može ili ne može? Meni je rečeno drugačije. Ti si htio prvi?“

"Ja se nisam javio, a čak 3,5 posto Zagrepčana reklo je da za gradonačelnika želi Ivana Pernara", ustvrdio je Pernar u Saboru komentirajući otkud je došao na ideju.

No, razrađen plan što bi prvo napravio već ima.

"Razmišljao sam o problemima građana. To je žičara, oni koji voze bicikl bi htjeli nakačiti svoj bicikl na žičaru. To je veliki problem. Druga stvar je revizija ugovora za pročistač voda koji je kriminalan i kojeg bi plaćali 600 milijuna eura manje. A treće je besplatan javni prijevoz. Želim da se prekine teror kontrolora i da se ljudi konačno mogu voziti bez straha", rekao je Pernar.

No, tvrdi da nije egzibicionist koji će ići u gradonačelničku utrku pod svaku cijenu već samo ako se u anketama pokaže da mu bar 10 posto Zagrepčana daje potporu.

"Sve drugo bilo bi besmisleno", poručio je.

"Ako hoda kao patka, glasa se kao patka, izgleda kao patka, onda je to patka"

Na pitanje koju stranku u stvari zastupa s obzirom da se predstavlja kao član Živog zida, ali se u Saboru prijavio kao član druge stranke, Abecede demokracije, o čemu je Dnevnik.hr pisao, Pernar je ponudio opsežno objašnjenje.

"Kada je bilo konstituiranje Sabora upozorio sam na dvije sporne odluke Ministarstva uprave. Da je odbilo registrirati Živi zid Ivan Vilibor Sinčić iako postoje HSP Ante Starčević i druge slične stranke, što znači da je napravljen presedan. Drugi je da je stranka Jedina opcija koju smo išli registrirati, registrirana tek za mjesec, a HRID Drage Prgometa bila je registrirana u dva dana. Protiv nas se vršila subverzija. Iz tog razloga sam se prijavio na Abecedu demokracije i formalno sam još uvijek prijavljen tako. No, moja lojanost je u apsolutnom smislu samo uz Živi zid i Ivana Vilibora Sinčića. Ja sam u klubu Živog zida, dijelim mišljenje, govorim u ime kluba i u javnosti nastupam u ime kluba. Postoji izreka: Ako hoda kao patka, glas se kao patka, izgleda kao patka, onda je to patka", objasnio je Pernar svoj potez.

No, na račun Abecede demokracije sjelo je 65 tisuća kuna za "njihovog" zastupnika Ivana Pernara, a na pitanje raspolaže li on tim novcem, Pernar pojašnjava:

"Meni do novca uopće nije stalo. Novac koji je sjeo, ja ne odlučujem o njemu. Moja odluka je bila revolt. Mi ćemo na iduće izbore ići kao dio istog Živog zida. Neki mediji bi htjeli da to bude drugačije, ali neće."

Pernar je također demantirao da je račun Živog zida blokiran.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene