Iva Tolić, znanstvenica s Instituta Ruđer Bošković koja se može pohvaliti s milijunima eura europskog novca koje je privukla za svoje projekte, bila je jedna od gošća na prijemu kod Predsjednice Republike povodom Dana državnosti.


Iva Tolić, znanstvenica s Instituta Ruđer Bošković objasnila je za Dnevnik Nove TV što misli u životu u Hrvatskoj. 

Vezani članci Život u Hrvatskoj: Petrinja - 10 U gradu ispod porušenih krovova ljudi ne gube nadu u bolje sutra: "Vidi se pomak, stvari idu nabolje, ali sve to ide vrlo sporo" Party na Zrću Naša najrjeđe naseljena županija raj je za partijanere iz cijelog svijeta, a i posao s govedima tamo je - posao iz snova

"Mislim da je u Hrvatskoj jako lijepo i jako sam sretna što sam se vratila u Hrvatsku prije nekoliko godina. Mislim da znanost u Hrvatskoj ide u dobrom smjeru. Situacija je bolja nego što je bila prije, ali naravno da bi mogla biti još i bolja", kaže Tolić.

U Hrvatsku se vratila, kaže, zato što je baš tu htjela živjeti. "Ono što imam tu ne može se mjeriti sa svim onim stvarima koje sam imala u Njemačkoj ili Americi", kaže Tolić, dodajući da joj je najbolja stvar način života u Hrvatskoj.

"Jednostavno mi odgovara ovaj naš način života. Koliko god ima i teških stvari, mislim da su ovaj topli način života i doza kaosa koja postoji, jako dobri za kreativan život", kaže Tolić.

Za znanost bi se, smatra Tolić, trebalo izdvajati i više, ali bi trebalo paziti i na izvrsnost u znanosti, a ne samo na općenito izdvajanje za znanost.