Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mišljenje građana

Istraživanje: Kojem kandidatu je sklon Mesić!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvrtina ispitanika smatra da se Mesić svrstao uz jednog od kandidata.

Agencija Puls napravila je istraživanje za Novu TV na tisuću ispitanika misle li građani da se predsjednik svrstava uz nekog od kandidata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve ostalo nebitno Za predsjednika je dovoljno biti Hrvat i punoljetan Slika nije dostupna I koliko će nas to koštati? VIDEO: Tko će kome pjevati na izborima?

Prema rezultatima istraživanja 62,6 posto ispitanika smatra da se predsjednik Stjepan Mesić drži neutralno u dosadašnjem tijeku utrke za idućeg predsjednika. 27,7 posto ispitanih građana smatra da se Mesić svrstao uz  jednog od kandidata, dok 9,6 posto građana ne zna je li se svrstao ili nije.

64,1% ispitanika kaže da na njih neće imati utjecaja to što će se predsjednik svrstati. 19,2% ispitanika kaže da će ga uzeti u obzir ali da to neće biti presudno. 8,3% ispitanika kaže da će odabir predsjednika Mesića biti presudan, dok 6,6% ispitanika još to ne zna.

Iako ovi rezultati naočigled govore kako nije bitno je li se predsjednik Mesić svrstao uz jednog od kandidata, itekao je bitno što 28 posto birača smatra da se svrstao jer se trenutno vodi mrtva utrka za ulazak u drugi krug te će po svim prognozama biti presudan svaki glas.

Najuvjereniji da se predsjednik svrstao su glasači HNS-a jer njih 41% smatra da se predsjednik Mesić svrstao. Na drugom mjestu su birači HDZ-a sa 34%, na trećem HSS-ovci sa 33%, na četvrtom birači SDP-a sa 22%.

Nakon došaptavanja između Mesića i Vidoševića koje je uhvatila kamera Nove TV građanima koji vjeruju da se predsjednik Mesić svrstao bilo je sve jasno. Svrstao se smatra njih više od 50 posto na stranu Nadana Vidoševića. Nakon ove snimke Vidošević je govorio da se i dalje Mesić nije svrstao na njegov u stranu 'Ne nije, mi smo puno puta razgovarali i od njega sam tražio ono što on jest, a to je da bude predsjednik svih građana do kraja izbora'.

Ivo Josipović čija stranka mjesecima želi javnost uvjeriti da predsjednik puše u njihova jedra danas šuti. Istraživanja ne želi komentirati. Isto taku šuti i Andrija Hebrang vjerojatno iz drugog razloga jer njega predsjednikova potpora ne zanima. No predsjednika na svojoj strani očekuje Vesna Pusić.

'Mislim da je apsolutno logično da svatko od predsjedničkih kandidata prvo mora dobiti podršku ne zato što ga tata gura već zato što sam može dobiti glasove', rekla nam je Vesna Pusić. No bez obzira koje je dijete tati draže svi se s njim rado slikaju. Titula najpozitivnijeg političara i na kraju drugoga mandata od Mesića je napravila osobu koju mnogi žele na svojoj strani.

Vesna Pusić misli da predsjednik Mesić onoliko koliko je primjereno i ukusno u ovom trenutku nju podržava te tvrdi da preko toga ne bi ništa niti očekivala. Nadan Vidošević kaže da bi bio neizmjerno bahat kada bi rekao da mu podrška predsjednika Mesića ne bi godila i koristila

Službena kandidatura još će pričekati kao i prava kampanja, a do tada predsjednik može svaki tjedan imati novog favorita. Tek toliko da ih prži na laganoj vatrici neizvjesnosti.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene