Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raspisana tjeralica

Istraga protiv bivšeg policajca za ubojstvo obitelji Roknić 1991.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv bivšeg policajca Željka Gojaka, osumnjičenog da je 1991. ubio karlovačku obitelj Roknić, pokrenuta je istraga zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, a budući da nije poznato gdje se osumnjičeni nalazi za njim je raspisana i tjeralica, doznaje se na zagrebačkom Županijskim sudu.

Osim što je pokrenuo istragu istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Boris Ivančić prihvatio je i zahtjev državnog odvjetništva te Gojaku odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i teških okolnosti kaznenog djela. Slučaj ubojstva obitelji Roknić, koji su mediji nazvali i ‘karlovački slučaj Zec’ na zagrebački je sud ‘došao’ prošloga tjedna, kada je državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama objavilo da za ratni zločin iz 1991. tereti bivšeg policajca.

Pročitajte i ovo Gordana Vrdoljak s autom koji je pogođen tijekom pucnjave Potraga traje U pucnjavi ženi oštećen auto: "Ljuta sam. Pogledajte stražnja stakla - kroz jedno je prošao metak, a drugo je sasvim razbilo" Ilustracija Na podgoričkom aerodromu Dolijao jedan od najtraženijih bjegunaca: Propali ''kralj kriptovaluta'' uhićen u susjedstvu

No, iako osumnjičen za teško kazneno djelo Gojak nije priveden pred istražnog suca, nego se postupak vodio tzv. redovnim putem. Gojaka se tereti da je 5. listopada 1991. s nepoznatim pripadnicima Zbora narodne garde ušao u obiteljsku kuću u naselju Sajavac i s više hitaca iz vatrenog oružja ubio Marka Roknića, njegovu 14-godišnju kćer Danijelu i sestru Dragicu Ninković. U vrijeme zločina osumnjičeni je kao djelatnik Karlovačke policijske uprave branio grad na liniji razgraničenja s okupiranim teritorijem.

Po pisanju tiska, slučaj obitelji Roknić aktualizirana je nakon što je dvoje preživjelih članova obitelji Roknić, supruga Branka i sin Nenad, koji žive u Srbiji, dali iskaz beogradskom Specijalnom tužiteljstvu za ratne zločine. Slučaj je potom preuzeo DORH. Dvoje preživjelih je istražiteljima navodno izjavilo da su u kuću upala četvorica vojnika od kojih su dvojicu prepoznali kao susjede. Posmrtni ostaci članova obitelji nedavno su ekshumirani s groblja u Popović Brdu nedaleko od Karlovca. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene