Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontroverzne teze o cijepljenju

Istarski župan oštro reagirao nakon predavanja dekana pulskog Medicinskog fakulteta: ''Pavelićeve izjave su izrazito opasne i štetne te apsolutno neprihvatljive''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na izjave dekana Medicinskog fakulteta u Puli Krešimira Pavelića, koji je na okruglom stolu govorio o prikrivanju komplikacija od cjepiva, reagirao je istarski župan Boris Miletić. Kazao je da su Pavelićeve izjave opasne i neprihvatljive.

Istarski župan Boris Miletić reagirao je na izjave Krešimira Pavelića, dekana Medicinskog fakulteta u Puli, o navodnim komplikacijama koje se vežu uz cijepljenje protiv koronavirusa. 

''U proteklih više od godinu dana svjedoci smo teške zdravstvene, a posljedično i gospodarske krize koju je uzrokovala pandemija COVID-19, koja je zahvatila čitav svijet i čiji se kraj nažalost još ne nazire. Cijelo to vrijeme Istarska županija, naši gradovi i općine sa županijskim Stožerom civilne zaštite na čelu, uspješno su se nosili sa situacijom, kako bi u prvome redu zaštitili naše građane, a onda i naše goste.

Pročitajte i ovo Krunoslav Capak Fuchs komentirao dekana Pavelića Capak najavio: "Mi ćemo na jesen svakako cijepiti djecu. No za roditelje nije obavezno pa neće biti ni za njih"

Pravodobne i odlučne, ali striktne mjere, kao i odgovornost stanovništva Istre, osigurali su nam povoljnu epidemiološku sliku pa je, sjetite se, u jednom trenutku Istra bila jedina tzv. ''zelena'' regija na svijetu.

Zbog svega navedenog, izjave gospodina Krešimira Pavelića su izrazito opasne i štetne, te apsolutno neprihvatljive! I ovim putem pozivam građane Istre da se cijepe te time zaštite sebe i druge, a kako bi naša županija i dalje bila pri samome vrhu po procijepljenosti u Hrvatskoj. I ne zaboravimo da je cijepljenje kao javnozdravstvena mjera je najveći medicinski uspjeh 20. stoljeća'', poručio je Miletić.

Kontroverzno predavanje

Pavelić je na okruglom stolu stranke Promijenimo Hrvatsku rekao da se prikrivaju komplikacije koje nastaju zbog cijepljenja. 

"Problemi su sa znanstvenog i medicinskog stajališta zastrašujući. Na današnji dan Pfizerova cjepiva su, po službenim podacima, polučila 223.600 registriranih i priznatih slučajeva komplikacija, od onih lokaliziranih na mjestu uboda pa sve do ozbiljnih, sistemskih. Europska medicinska agencija na dan 10. 5. spominje 10.000 smrtnih slučajeva i preko 400.000 štetnih posljedica cijepljenja", rekao je. Kaže i da osobe koje su se cijepile protiv koronavirusa ne bi smjele donirati krv jer na taj način šire patogeni protein spike.

"Cijepljeni, kako sada stvari stoje, nose i šire nove mutacije koronavirusa o kojima neću sada govoriti jer još nemam dovoljno znanstvenih informacija", zaključio je na kraju predavanja. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene